ChatGPT-app tikt record aan: twee miljoen betalende abonnees op een maand

De ChatGPT-app van OpenAI blijkt een succes te zijn. Volgens cijfers van Appfigures behaalde OpenAI vorige maand zijn record met twee miljoen betalende abonnees.

OpenAI’s ChatGPT-app heeft zonet zijn beste maand achter de rug, met een netto-inkomst van 28 miljoen dollar in de maand juli, volgens cijfers van Appfigures. Dit komt neer op zo’n twee miljoen betalende abonnees. Er wordt verwacht dat de nieuwe stemmodus van GPT-4o deze cijfers nog meer zal opkrikken. Vorige zomer werd de ChatGPT-app algemeen beschikbaar voor Android-gebruikers. Eind juni kondigde het bedrijf ook de komst van de app aan voor Apple macOS.

Record

28 miljoen dollar op één maand tijd, dat zijn zo’n twee miljoen betalende abonnees. Die inkomsten zijn nettobedragen, wat betekent dat de kosten van Apple en Google hier niet meegerekend zijn. Het grootste aandeel in die inkomsten komt voornamelijk uit de App Store, die voor 83 procent van de inkomsten verantwoordelijk was.

Appfigures – Netto-inkomsten ChatGPT-app

De algemene groei van de inkomsten van ChatGPT steeg het hele jaar door in een mooi tempo. Met de komst van GPT-4o in mei kwam hier een versnelling in met een stijging van de maandelijkse groei tot 40 procent. Het GPT-4o model is echter gratis, maar niet in de app-versie. Dit veroorzaakte mede de piek in het aantal abonnees.

Stemmodus

ChatGPT-4o kwam met nieuwe spraakmogelijkheden die momenteel nog getest worden. Hiermee kunnen gebruikers realistische interacties voeren, en zou het model zelfs emoties kunnen waarnemen. Het bedrijf zou deze stemmodus in juni uitrollen, maar heeft naar eigen zeggen meer tijd nodig om verbeteringen aan te brengen. Enkel een kleine groep ChatGPT Plus-gebruikers heeft reeds toegang. Er wordt verwacht dat de uitrol van deze stemmodus het aantal abonnees nog eens sterk kan doen toenemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home