ChatGPT bereikt kaap van 200 miljoen wekelijkse gebruikers

openai

ChatGPT zou meer dan 200 miljoen wekelijkse actieve gebruikers hebben, wat een verdubbeling is sinds november 2023.

OpenAI zegt dat het de kaap van meer dan 200 miljoen wekelijkse actieve gebruikers heeft bereikt, volgens een rapport van Axios. Dit is een verdubbeling van het aantal gebruikers sinds november 2023. Daarnaast liet het bedrijf weten dat 92 procent van de Fortune 500-bedrijven zijn producten gebruikt. Hiermee wordt de leidende rol van OpenAI onder de generatieve AI-chatbots benadrukt alsook het groeiende belang ervan in de bedrijfswereld.

ChatGPT op kop

OpenAI onthulde enkele nieuwe cijfers waarin zijn dominante positie in de markt nog meer in de verf gezet wordt. Zo heeft zijn chatbot ChatGPT de kaap van meer dan 200 miljoen wekelijkse actieve gebruikers bereikt, wat een verdubbeling is sinds november 2023. Bovendien zou 92 procent van de Fortune 500-bedrijven, dit is een ranglijst van Amerikaanse bedrijven op basis van hun jaaromzet, zijn producten gebruiken.

lees ook

OpenAI streeft naar waardering boven 100 miljard dollar, met hulp van Apple en Nvidia?

Daarnaast is het gebruik van zijn geautomatiseerde API verdubbeld sinds de release van GPT-4o mini in juli. Het bedrijf maakten recent al bekend dat het een record van twee miljoen betalende abonnees had bereikt op een maand tijd. “Mensen gebruiken onze tools nu als onderdeel van hun dagelijkse leven, wat een echt verschil maakt op gebieden als gezondheidszorg en onderwijs — of het nu gaat om het helpen bij routinematige taken, het oplossen van moeilijke problemen of het ontsluiten van creativiteit,” zei CEO Sam Altman in een verklaring aan Axios.

ChatGPT blijft een belangrijke speler onder de generatieve AI-chatbots, maar steeds meer concurrenten zitten hem op de hielen. Zo bracht Google recent aangepaste Gems-chatbots uit op basis van het Gemini-model, iets wat ChatGPT al langere tijd aanbiedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home