Via-dochterbedrijf Centaur verkoopt materiaal om x86-processors te maken in veiling

Na de personeelsovername door Intel, verkoopt Via-dochterbedrijf Centaur de inboedel. Vanaf februari is het mogelijk een bod uit te brengen op al de hardware en het laboratoriummateriaal.

Eén maand geleden sloot Intel een deal met Centaur die heel wat mensen verbaasde. Intel betaalde namelijk 125 miljoen dollar voor de overname van een deel van de ingenieurs van Via-dochterbedrijf Centaur. Centaur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van x86-chips en vormt daarmee één van de drie bedrijven die een licentie hebben om x86-chips te maken. De andere licenties werden uitgedeeld aan AMD en aan Intel zelf. Intel beschikt daarom zelf al over de nodige expertise om x86-chips te maken.

lees ook

ARM, x86 en RISC-V: het verschil uitgelegd

Veiling

Over de deal werden niet meer details bekend gemaakt. Op dat moment leek Via niet van plan Centaur af te danken of de x86-licentie in de vuilnisbak te smijten. Nu wordt echter bekend dat Centaur al het materiaal om x86-processors te koop zet.

De veiling gaat van start op 8 februari 2022 en eindigt 2 dagen later. Geïnteresseerden die niet zomaar in Texas geraken, kunnen de veiling online volgen. Centaur heeft alles in huis om x86-proceccors te ontwikkelen.  Onder het materiaal dat geveild wordt zijn onder andere microscopen, elektronica-testapparatuur, wafertesters en burn-in-apparaten te vinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home