Celonis en Emporix optimaliseren verkoop met nieuw Commerce Execution Platform

Celonis introduceert het Emporix Commerce Execution platform. De nieuwe oplossing laat bedrijven toe om automatisch hun commerciële activiteiten te stroomlijnen zonder dat ze daarvoor in hun ERP-systemen moeten duiken.

Celonis lanceert tijdens zijn Celosphere-conferentie in Munchen samen met Emporix een nieuw Commerce Execution Platform (CXP). Dat platform combineert de B2B- en B2C-verkoopinfrastructuur van Emporix met de procesdetectie- en optimalisatiecapaciteiten van Celonis. Het is de bedoeling om bedrijven die verkopen via de oplossing van Emporix zo in realtime optimalisatie-opties te bieden, zodat klanten tevreden blijven.

CXP kijkt onder andere naar de plannen van kopers op het Emporix-platform en koppelt hun intenties aan achterliggende realtime-data van ERP- en andere logistieke systemen. Dat stelt het platform in staat om problemen te voorspellen voor ze zich voordoen. Denk aan een klant die een bestelling plaatst met een verwachte leverdatum die door logistieke problemen niet haalbaar zal blijken. CXP ziet dat probleem meteen en kan alternatieve producten voorstellen die wel optijd geleverd kunnen worden.

Zelf scenario’s testen

Met Emporix CXP kunnen klanten ook scenario’s uitwerken waarin ze parameters zoals prijs aanpassen. Opnieuw kan het platform snel de impact van dergelijke wijzigingen inschatten.

De kern van de samenwerking tussen Celonis en Emporix betreft echter de integratie met logistieke systemen. Tijdige leveringen zorgen voor meer tevreden klanten en minder geaunnulleerde bestellingen, is de redenering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home