Broadcom optimistisch over VMware-acquisitie ondanks gemiste deadline

Broadcom

Het was de bedoeling van Broadcom om vandaag groen licht te hebben voor de overname van VMware, maar China weigert mee te werken. Met minder dan een maand voor de finale deadline blijft Broadcom toch positief.

Broadcom verzekert investeerders dat de geplande overname van VMware spoedig zal doorgaan. Eigenlijk moest alles vandaag rond zijn, maar dat is niet gelukt. Mededingingsautoriteiten wereldwijd gaven na lange procedures intussen bijna allemaal hun fiat over de acquisitie, behalve de instanties in China: zij blijven stil. Zonder Chinese goedkeuring springt de overname op 26 november af en moet Broadcom anderhalf miljard dollar betalen aan VMware als vergoeding.

Geruststelling zonder argumenten

Volgens Broadcom zelf zal de overname ‘spoedig’ doorgaan, en al zeker voor het verstrijken van de finale deadline. Het bedrijf wijst daarvoor op de wereldwijde goedkeuringen, maar rept niet over de Chinese situatie. De geruststelling in kwestie voorziet dus geen argumenten voor investeerders om te duiden waarom die gerustgesteld moeten zijn, behalve dan de uitnodiging om het optimisme te delen. Misschien weet Broadcom iets dat het publiek niet weet, of misschien is het glas op het hoofdkwartier gewoon halfvol. Langer dan een maand zullen we niet moeten wachten om dat te ontdekkenb.

Broadcom zelf draait heel wat omzet in China en kan niet zonder de goedkeuring. De Chinezen van hun kant zijn niet gehaast: niets doen is voor hen een uitstekend drukkingsmiddel waarmee ze laten zien dat de Amerikaanse embargoregels rond de export van geavanceerde technologie niet zonder gevolg blijven. Als de Chinese instanties er al dan niet opzettelijk niet in slagen om tegen 26 november een teken van leven te geven en de overname goed te keuren, dan springt de acquisitie in principe af. Eerder bleek al dat China heel goed weet waar het mee bezig is, en actief onderzoekt of het de overname wil torpederen of niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home