‘Britse investeerder zet Exact in de etalage’

Exact

Exact, de Nederlandse specialist in boekhoudsoftware, is door eigenaar Apax te koop gezet. Dat schrijft het Financieele Dagblad. De Britse investeringsmaatschappij hoopt dat de verkoop ongeveer 1,5 miljard euro opbrengt.

Volgens de zakenkrant bevindt het verkoopproces zich nog in een vroeg stadium. Het baseert zijn berichtgeving op ingewijde bronnen die anoniem wensen te blijven. Apax wilde niet officieel reageren.

De Britse investeerder haalde Exact in maart 2015 van de beurs voor 730 miljoen euro. De boekhoudspecialist kampte op dat moment met dalende winst en zat midden in de overstap van traditionele softwarepakketten naar de cloud.

Door Exact van de beursnotering te bevrijden, hoopte Apax ruimte te creëren voor investeringen om van het bedrijf een wereldwijde topspeler te maken. Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Exact borg zijn internationale ambities vorig jaar weer op en richt zich alleen nog op thuismarkt Benelux, Frankrijk en Spanje.

Apax hoopt naar verluidt dat de verkoop van het softwarebedrijf uit Delft ongeveer 1,5 miljard euro in het laatje brengt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home