Bothive ontwikkelt slim platform voor accountants en ondernemers

Bothive Sophia

Het Gentse Bothive combineert chatbot Sophia voortaan in één communicatieplatform waar accountants en ondernemers elkaar vinden. Het nieuwe platform doet dienst als gedeelde online werkplaats voor accountants, gestuwd door AI.

In 2019 zag Sophia het levenslicht, een chatbot van Bothive die accountants en ondernemers verbindt. Sinds toen heeft de AI-assistent 7.739 gesprekken verwerkt, waarvan 3.264 buiten de kantooruren. Die flexibiliteit is de belangrijkste meerwaarde voor ondernemers. In totaal stuurden ze al 11.394 berichten naar Sophia.

Vandaag is de chatbot actief in 25 kantoren en zet Bothive de volgende stap met een slim communicatieplatform. Die verzamelt niet langer in- en uitgaande berichten, maar biedt ook een gestructureerde online werkruimte. Virtueel assistent Sophia stroomlijnt waar nodig en zorgt voor automatische antwoorden om accountants te ontlasten.

Stroeve communicatie

Co-founder en CEO Brecht Valcke legt uit waarom die communicatieplatform nodig is: “Momenteel verloopt de communicatie bij boekhouders nogal stroef. Berichten zijn versnipperd over verschillende kanalen. De ene klant stelt vragen via e-mail, een andere doet dat liever telefonisch.”

“Ook boekhoudkundige processen verlopen soms moeilijk. Dat merken wij als ondernemers ook. Sommige processen vul je al relatief snel in via een online systeem, maar vaak moet je uiteindelijk nog jouw accountant contacteren voor bepaalde gegevens. Dat kost ons beiden tijd.”

Vandaag connecteert het communicatieplatform al met WhatsApp en verschillende softwareleveranciers als Yuki en Exact. Het project wordt ondersteund door Start it @KBC en maakt het kans op een VLAIO subsidie. Bothive heeft al twee succesvolle kapitaalrondes achter de rug en is actief in Vlaanderen en het Brusselse Gewest. Binnenkort wil de start-up de landsgrens oversteken en Nederland veroveren.

Tip: Sage: ‘Twee op drie boekhouders wil investeren in AI’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home