Boomende PC-verkoop bij HP zorgt voor uitstekende kwartaalresultaten

HP laptop

De PC’s gaan als zoete broodjes over de toonbank bij HP. Dat zorgt voor meer winst en een omzetstijging die de voorspellingen van analisten overstijgt. Het printersegment doet het op de achtergrond minder goed.

De verkoop van PC’s bij HP is het afgelopen kwartaal met 15 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De toestellen brachten 12,2 miljard dollar in het laatje, terwijl analisten hadden voorspeld dat het segment een omzet van slechts 11,6 miljard dollar zou kennen.

De PC-divisie stuwt HP voorwaarts. Over het hele kwartaal zette het bedrijf een omzet van 17 miljard dollar neer: 9 procent meer dan een jaar geleden. Ook dat is meer dan wat Wall Street had voorspeld met 16,5 miljard dollar.

Stijging per segment

De verkoop van workstation-computers is verantwoordelijk voor de grootste stijging. Dat segment binnen de PC-divisie groeide met 40 procent. Laptops dikte met 14 procent aan en enigszins verrassend deden ook de desktops het goed met een groei van 17 procent. Dat toont dat investeringen in PC’s vandaag verschillen met de start van de pandemie. Toen lag de focus vooral op laptops om mobiliteit van werknemers te garanderen.

In een gesprek met MarketWatch vertelt HP’s CEO Enrique Lores dat de complete PC-markt vandaag 200 miljard dollar groter is dan voor de pandemie. De fabrikant merkt vooral groei in de segmenten van gaming, industriële 3D en randapparatuur. Alle drie groeiden ze met 20 procent vergeleken met een jaar eerder.

Minder geprint

Over het printersegment is HP om begrijpelijke redenen iets stiller. Dat segment bracht nog steeds 4,8 miljard dollar op, maar dat is een daling van 4 procent. Vooral in de consumentenmarkt krijgen printers klappen met een omzetdaling van 23 procent. Het commerciële segment doet het beter. Daar stijgt de omzet wel volgens het rapport van HP, en wel met 9 procent. Over het algemeen werden er 28 procent minder toestellen verkocht, met opnieuw de grootste daling in de consumentenmarkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home