Best presterende CEO’s identificeren technologie als belangrijke troef

Waar de best presterende organisaties vandaag inzetten op IT-infrastructuur die de technologie van morgen kan ondersteunen, lopen bedrijven met mindere resultaten vaak achter en staren ze zich nig blind op verkeerde tech.

Organisaties die vandaag het best presteren, proberen zich klaar te stomen voor de technologie van morgen. De minder goede leerlingen richten zich nog te veel op oudere technologie en lopen een innovatiecyclus achter. Dat blijkt uit een onderzoek van IBM bij 3.000 CEO’s. Uit dat onderzoek distilleert IBM de topprioriteiten van de bedrijven zich die in de top twintig procent bevinden op het vlak van omzetgroei, vergeleken met de achterblijvers.

Technologie en infrastructuur

72 procent van de CEO’s van de topbedrijven identificeert opkomende technologie in het algemeen en AI specifiek als cruciaal voor hun organisatie in de komende twee tot drie jaar. Ze beseffen verder dat hun bedrijf klaar moet zijn om met die technologie om te gaan. Eén van de grootste uitdagingen in de ogen van die CEO’s is dan ook het opzetten van de juiste achterliggende IT-infrastructuur.

Bij de traagst groeiende bedrijven verwacht slechts 30 procent veel van AI de komende jaren. De ondernemingen lopen schijnbaar een innovatiecyclus achter en kijken naar chatbots en spraak als de belangrijkste technologische ontwikkelingen. Volgens de studie lopen de bedrijven het risico zich te mispakken aan die innovaties wanneer ze niet gekoppeld worden aan andere opkomende technologie. IBM vermoedt dat verwachte resultaten zullen uitblijven voor CEO’s die het hele plaatje niet beschouwen.

Cloud en IoT

Waar er een groot verschil is in de perceptie van AI tussen de snelste en de traagste groeiers, wordt het belang van andere technologieën haast unaniem bevestig. 79 procent van de bevraagden verwacht dat IoT de komende twee tot drie jaar een belangrijke rol zal spelen, 74 procent ziet de cloud nog aan relevantie groeien.

Wat dat laatste betreft schetst het rapport een trend waarbij technologie niet alleen essentieel is voor de flexibiliteit van bedrijven, maar ook voor hun capaciteit om met een hybride werkomgeving om te gaan. De CEO’s zien het management van personeel dat van overal werkt immers als één van de grootste uitdagingen voor de komende jaren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home