Belgische SmartProximity-oplossing helpt bij social distancing op werkvloer

Het Belgische Phi Data lanceert met SmartProximity een oplossing waarbij werkgevers en werknemers social distancing op het werk in de gaten kunnen houden.

SmartProximity van Phi Data maakt social distancing op het werk eenvoudiger. De oplossing bestaat uit een combinatie van wearables en een centrale hub. De wearables zijn badges, uurwerken of andere zaken die een werknemer op de werkvloer bij zich kan dragen. Ze zijn voorzien van Bluetooth Low Energy en Ultra Wide Band, en weten zo wanneer een ander toestel dicht bij hen in de buurt komt. Bevinden twee tags zich op minder dan 1,5 meter van elkaar, dan worden de gebruikers gewaarschuwd via een alarm.

Cloudfunctionaliteit

De wearables zijn verder verbonden met een lokaal opgezet LoRaWan-netwerk voor communicatie met een centrale hub. Die hub hangt op zijn beurt aan het internet via 4G-connectiviteit. Data van de wearables gaat zo naar de cloud, wat monitoring van de social distancing-regels binnen het bedrijf mogelijk maakt. Zo kunnen verantwoordelijken snel zien of de regels goed worden opgevolgd, en tussenbeide komen wanneer dat niet het geval blijkt te zijn op bepaalde departementen. De locatiedata van de werknemers kan verder geanonimiseerd worden. De rapportage laat wel toe om te zien waar en bij wie alarmen zijn afgegaan.

De oplossing doet denken aan de slimme armband die RombIt twee weken geleden al introduceerde, al voegt Phi Data hier nog een cloudluik aan toe. Het bedrijf maakt de hardware beschikbaar in twee pakketten: een starterskit met één gateway en 50 tags, of een enterprisepakket met drie gateways en 200 tags. Uitbreidingen zijn beschikbaar per 50 tags.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home