Belgische notarissen lanceren chatbot voor huwelijksvragen

notaris chatbot

De Belgische Federatie van het Notariaat (Fednot) lanceert een chatbot om (aanstaande) echtgenoten verder te helpen met hun vragen over het huwelijksstelsel. Zo hopen de notarissen mensen te sensibiliseren over de voordelen van goede afspraken over hun vermogen.

De chatbot wordt aangeboden via de rubriek ‘Huwen en samenwonen’ op de website www.notaris.be. De virtuele assistent biedt zich onmiddellijk aan om met je in gesprek te gaan. “Dankzij de chatbot biedt Notaris.be u meteen, 24 op 24 uur en 7 dagen op 7, de correcte informatie”, klinkt het in een persbericht.

Op 1 september zijn het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht ingrijpend gewijzigd. De chatbot werd in het licht van deze hervormingen ontwikkeld en is helemaal up-to-date met de recentste informatie.

Sensibilisering

Volgens Fednot moet het een aanzet zijn voor huwelijkspartners om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden, zodat ze een meer bewuste keuze maken voor hun huwelijksstelsel. “Door goede afspraken te maken voor of tijdens het huwelijk, kunt u veel ellende vermijden bij het overlijden van uw huwelijkspartner of als het huwelijk toch spaak zou lopen”, aldus de federatie.

Aan de chatbot zijn ook links gekoppeld die je verwijzen naar sites, brochures en infofiches van Notaris.be, met nog meer informatie over de verschillende huwelijksstelsels.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home