Routerfabrikant AVM vindt nieuwe investeerder

avm

AVM kondigt aan dat het met Imker Capital een nieuwe langetermijninvesteerder heeft gevonden. Dat moet de opvolging van het bedrijf verzekeren.

Het overnamebod is afkomstig van Rucio Investment, een investeringsmaatschappij uit Luxemburg die op zijn beurt onderdeel is van het Britse Imker Capital. Dat bevestigt de Oostenrijkse marktautoriteit Bundeswettbewerbsbehörde. Partijen die alsnog bezwaar willen maken tegen de overname, kunnen zich tot en met 5 augustus melden.

Frisse wind

AVM is een Duitse fabrikant van netwerkapparaten en is voornamelijk bekend van de Fritz-routers. Het was al langer bekend dat het bedrijf naar nieuwe investeerders zocht. De vier stichters van het bedrijf zijn sinds 1986 altijd de eigenaren gebleven, maar zijn stilaan niet meer de jongsten. Een overname moet een frisse wind door het bedrijf doen waaien. De oprichters blijven wel een minderheidsbelang behouden.

Een overnamebedrag wordt nog niet genoemd. De waardering van AVM zou tussen de 750 miljoen en 1 miljard euro kunnen liggen, gebaseerd op de jaaromzet van het bedrijf van om en bij de 580 miljoen euro. De overname is nog niet helemaal rond, maar dat lijkt nog slechts een kwestie van tijd. AVM maakt het nieuws in ieder geval al zelf formeel met een persbericht.

AVM werd onlangs nog op de vingers getikt door de Duitse overheid voor het maken van prijsafspraken met retailers. Dat leverde het bedrijf een boete van zestien miljoen euro op.

Laatst bijgewerkt op 12.07u met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home