Autodesk neemt Upchain over voor meer synergie tussen data en proces

Upchain autodesk

Autodesk neemt Upchain over voor een onbekend bedrag en wordt op 31 juli officieel ingelijfd. Upchain specialiseert zich in het helpen van kmo’s om producten van ontwerp tot productie optimaal te begeleiden. Die PLM-technologie, samen met de klantenportefeuille, neemt Autodesk nu over.

Autodesk, bekend van de CAD- en 3D-tools, heeft opnieuw een overname gedaan. Na onder andere Assemble, BuildingConnected, PlanGrid, Pype, Innovyze en Spacemaker de afgelopen twee jaar is het nu de beurt aan Upchain. De overnameprijs werd niet bekend gemaakt, maar de vijftien overnames sinds 2017 van Autodesk zijn in totaal al goed voor meer dan 2,4 miljard dollar.

Met Upchain haalt Autodesk een PLM-specialist in huis die focust op kmo’s. Hun oplossing maakt het mogelijk om een ontwerp van schets tot productie op te volgen en om samen te werken doorheen de hele logistieke keten. De focus ligt op kmo’s omdat een dergelijk oplossing in het verleden enkel op enterprise-niveau beschikbaar was.

Volgens de CEO van Autodesk is veerkracht en samenwerken vandaag kritischer dan ooit voor fabrikanten wanneer ze worden geconfronteerd met de ontwikkeling en complexiteit van nieuwe producten. Met de toekomstige integratie van Upchain wil Autodesk het meest robuuste end-to-end ontwerp- en fabricageplatform bouwen in de cloud.

De klantenportefeuille van Upchain is heel divers en varieert van de textiel- en accessoire-industrie tot de automobielsector, luchtvaart, industriële machines, transport en entertainment.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home