Asus en Gigabyte voorspellen krimp pc-markt

Gigabyte

De pc-markt kijkt aan naar een krimp. Dat voorspellen Asus en Gigabyte, die hun prognoses voor dit jaar stevig verlaten.

De vraag op de pc-markt is sterk gedaald, waardoor Asus en Gigabyte hun prognoses voor dit jaar bijstellen. Dat weet HardwareInfo op het gezag van Digitimes. De hele markt lijkt afgekoeld. De oorlog en de inflatie liggen aan de basis, al hebben heel wat bedrijven ook al geïnvesteerd tijdens de pandemie zodat hun pc- en laptopvloot er even tegen kan. Verder stortte ook de cryptomarkt in.

Sterke daling

Dat zorgt er dan weer voor dat componenten zoals de moederborden die Asus en Gigabyte maken, minder verkocht worden. Asus verwacht dit jaar maar 14 miljoen moederborden te verkopen. Voor de pandemie was dat 16,4 miljoen en vorig jaar zelfs 18 miljoen. Gigabyte denkt amper aan 9,5 miljoen te komen, komende van 13 miljoen exemplaren. De hele markt zou met 10 miljoen stuks krimpen.

De matige prognose houdt stand zelfs wanneer de lancering van de nieuwste AMD-processoren in rekening wordt gebracht. Die chips zullen nochtans een nieuwe chipset en dus nieuwe moederborden vereisen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home