Aruba laat IT efficiënter werken door manuele taken te automatiseren met AIOps

Aruba kondigt nieuwe functies aan voor het Aruba Edge Services Platform. Door ingebouwde AIOps-functies moeten manuele taken minder tijd consumeren.

Netwerkproblemen oplossing, prestaties van de IT-infrastructuur verbeteren en zerotrust-beveiliging installeren, zijn enkele taken waar een IT-team heel wat manuren aan kwijt is.

Volgens Aruba moet het nieuwe platform dus het IT-team ontlasten. Netwerken worden immers alsmaar lastiger te beheren en IoT-apparaten vragen almaar meer tijd. Tot slot mag het personeelstekort waarmee de IT-markt kampt niet vergeten worden.

lees ook

Niet vaardigheden maar mentaliteit moet drijfveer worden in selectie van IT-talent

Veel datapunten

Aan het platform wordt al gesleuteld sinds 2013. Aruba kan daardoor met heel wat mooie cijfers uitpakken over het aantal gegevens dat in de data lake van het bedrijf aanwezig zijn en waar de functie mee connecteert. 120.000 Aurba Central-klanten, goed voor meer dan twee miljoen netwerktoestellen en 200 miljoen clients per dag.

“Voor betrouwbare AI-resultaten, is het belangrijkste ingrediënt niet een wiskundig model, maar toegang tot een groot volume en een verscheidenheid aan gegevens om de modellen te trainen om betrouwbare resultaten te produceren in alle netwerktopologieën”, voegt Larry Lunetta, vicepresident portfolio solutions marketing bij Aruba, daar nog aan toe.

Concreet

Concreet gaat het om drie vernieuwingen die belangrijk zijn voor onze contreien. Als eerste is er Aruba client insights dat automatisch ieder eindpunt zal identificeren dat zich wil verbinden met het netwerken. Daar speelt Aruba dus in op de IoT-apparaten. De nieuwigheid is als enige onmiddellijk beschikbaar.

Verder komen er een AI-aangestuurde firmware-aanbevelingen. IT-teams moeten hierdoor in het bezit van firmware komen dat draait voor de draadloze toegangspoorten in hun omgeving. Tot slot kunnen klanten rekenen op geautomatiseerde voorspellingen over de uitgerolde bedrijfsinfrastructuur, die vertellen wanneer hardware of software vermoedelijk aan vervanging toe is. Beide functies rollen in oktober 2022 uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home