Arm lanceert Custom Instructions om IoT-chips te personaliseren

iot chip

Chipontwerper Arm lanceert op zijn TechCon-conferentie een nieuwe technologie voor de Armv8-M-architectuur. Custom Instructions laat toe om IoT-processors die op de architectuur zijn gebouwd, eenvoudiger aan te passen voor specifieke doeleinden.

De Armv8-M-architectuur vormt de basis van de Cortex-M-processorfamilie, die wordt gebruikt voor IoT-toepassingen en mobiele apparaten met een laag vermogen. Met de introductie van Custom Instructions geeft Arm chipfabrikanten, die met de Cortex-M33 aan de slag aan, de tools in handen om de chip aan te passen voor specifieke use-cases.

Arm bouwt zelf geen chips, maar ontwerpt ze alleen. De designs worden via licenties aan partners beschikbaar gesteld, die vervolgens de eigenlijke hardware bouwen. Vaak willen die partners het originele design nog aanpassen, zodat de chip bijvoorbeeld performanter of energiezuiniger is, afhankelijk van de specifieke taak die men voor ogen heeft.

Custom Instructions vertrekt precies vanuit het idee dat de Arm-cpu een chassis is waar partners verder op kunnen innoveren, en maakt dat proces eenvoudiger. De technologie laat toe om ‘custom datapath extensions’ toe te voegen, waarmee chipbouwers de processor bijvoorbeeld kunnen optimaliseren met acceleratoren voor edge computing of extra security inbouwen.

“Het is een opmerkelijke nieuwe aanpak, omdat het ‘bring your own instructions’ ondersteunt, wat betekent dat chipmakers hun eigen intellectuele eigendom op een gestructureerde manier kunnen toevoegen”, zegt Patrick Moorhead, analist bij Moor Insights & Strategy, tegenover Silicon Angle.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home