AR-specialist Magic Leap koopt Limburgese hologramstart-up

mimesys

Het Amerikaanse Magic Leap heeft de Belgisch-Franse hologramspecialist Mimesys ingelijfd. Dat schrijft De Tijd. De start-up heeft kantoren op de Corda Campus in Hasselt en in Parijs. 

Mimesys werd begin 2016 opgericht door ex-Mobile Viking Davy Loots en twee Franse mede-oprichters. De start-up kon rekenen op 1 miljoen euro startkapitaal en heeft daarmee de afgelopen jaren een softwareplatform ontwikkeld dat mensen in realtime en in 3D vastlegt. De beelden kunnen vervolgens over het internet worden gestreamd om een hologram van de persoon op een andere locatie in de echte wereld of in een virtuele omgeving te projecteren.

Zo kunnen gebruikers die zich op andere plaatsen bevinden, toch met elkaar communiceren alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. De technologie laat bovendien toe om met elkaar en met hun (virtuele) omgeving te interageren. Zo kunnen ingenieurs zich samen over een virtueel prototype van een product buigen, dat ze kunnen vastnemen en manipuleren.

Magic Leap One

Dankzij de overname kan Mimesys zijn technologie uitrollen op het hardwareplatform van Magic Leap. Het Amerikaanse bedrijf werkte de voorbije jaren in alle stilte aan zijn AR-bril en kwam vorig jaar met zijn eerste headset op de markt, de Magic Leap One Creator Edition. De technologie van Magic Leap staat hoog aangeschreven en mag onder meer Google en Alibaba bij zijn investeerders rekenen. De bril concurreert onder meer met de HoloLens van Microsoft, waarvan eerder dit jaar een tweede versie werd gelanceerd.

Voor Magic Leap is de software van Mimesys een interessante aanvulling om nuttige use-cases te creëren voor zijn hardware. Er werden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home