Apple verwacht langere levertijd iPhone 14 Pro door covid-maatregelen in China

iPhone 14
Image Credit: Apple

De belangrijkste fabriek in Zhengzhou draait op fel verminderde capaciteit. De Chinese media schrijven dan weer dat er niets aan de hand is.

Bestelde je onlangs een nieuwe iPhone 14 Pro of Pro Max en wacht je nog op het toestel? Dan bestaat de kans dat je nog even geduld zal moeten uitoefenen. De belangrijkste producent van iPhones in China, het Taiwanese Foxconn, draait volgens Apple op sterk verminderde capaciteit. In Chinese media, gecontroleerd door de overheid, verschijnen berichten dat er helemaal niets aan de hand is.

Covid-restricties

“Onze hoofdassemblage-eenheid van iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max in Zhengzhou (China) ondervindt tijdelijk hinder door covid-19 restricties”, steekt Apple van wal. “De fabriek werkt momenteel op sterk verminderde capaciteit. We blijven een grote vraag zien naar de toestellen maar we verwachten minder verschepingen dan aanvankelijk gedacht. Klanten zullen een langere levertijd ondervinden om hun toestel te krijgen.”

Dat er in Chinese lokale media staat dat de productiecapaciteit nagenoeg normaal is, hoeft niet te verbazen. Die media zijn grotendeels, of volledig, onder controle van de overheid. Feit is wel dat China er sinds de corona-uitbraak een nultolerantiebeleid op na houdt. Bij de minste uitbraak gaan vaak volledige steden in lockdown.

lees ook

Verkoop iPhone 14 stelt teleur, Apple schaalt productie al terug

De verminderde productie zat er aan te komen nadat de Chinese overheid onlangs een lockdown van één week afkondigde in de regio, als gevolg van een nieuwe uitbraak. “We hebben tijdens de pandemie altijd de gezondheid en veiligheid van onze werknemers in de productieketen voorop gesteld”, gaat het persbericht verder. De Foxconn-fabriek maakt 80 procent van alle iPhones. De verwachting is dat de productie in totaal met 30 procent zou kunnen dalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home