Fabriek smartphonebouwer Foxconn sluit omwille van Covid-lockdown

De corona-lockdowns zijn nog niet voorbij. In China ligt de productie van Foxconn voor een stuk stil als gevolg van een nieuwe uitbraak van Covid-19.

De fabriek van Foxconn in Shenzhen is tijdelijk gesloten als gevolg van een nieuwe Covid-lockdown. Foxconn bouwt elektronica voor tal van bekende merken waaronder Apple en Samsung. Foxconn laat weten back-up-plannen te hebben om de productie op te vangen. De pauze komt echter bijzonder ongelegen aangezien de hele logistieke keten voor telefoons nog steeds niet hersteld is van eerdere vertragingen.

Hoe lang de sluiting zal duren, is niet duidelijk. Anonieme bronnen melden aan Reuters dat de productie al binnen enkele dagen kan heropstarten. Dat zou dan via een soort bubbelsysteem voor werknemers gaan.

Impact op chiptekort

Ook het minder bekende Unimicron schort de productie op. Unimicron maakt componenten voor chips van onder andere Apple en Intel. De sluiting draagt zo bij aan het reeds nijpende chiptekort wereldwijd.

China hanteert nog steeds een nultolerantie voor infecties. Waar het Westen intussen dankzij vaccinaties en immuniteit door de relatief milde Omikron-golf geen onhoudbare druk meer ervaart op de gezondheidszorg, kiest China ervoor om alle vormen van Covid buiten te houden. Dat gebeurt door snelle en strakke lockdowns van totale steden, gecombineerd met een uitgebreid testbeleid. Het succes is beperkt: dit jaar heeft China al meer symptomatische besmettingen geregistreerd dan in heel 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home