Apple verzekert zich nog tot minstens 2040 van ARM-architectuur  

apple macbook m2

Apple en Arm zullen nog zeker de komende twintig jaar technologische partners blijven. Apple gebruikt de ARM-architectuur om zijn eigen chips te bouwen.

Reuters kon de aankondiging filteren uit een formulier dat Arm heeft ingediend om straks naar de beurs te mogen stappen. Arm zegt daarin dat de strategische samenwerking met Apple nog tot voorbij het jaar 2040 verlengd is. Er is voor beide bedrijven ook maar weinig reden om de overeenkomst stop te zetten: Apple maakt gebruik van de ARM-architectuur om chips voor iPhones en Macs te ontwikkelen en Arm houdt één van zijn meest lucratieve klanten aan boord.

Apple en Arm hebben al een lange historie in de technologiesector, die al teruggaat tot de officiële stichting van het Britse chipbedrijf in 1990. De iPhonebouwer was destijds één van de eerste hoofdaandeelhouders van het bedrijf en stopte enkele jaren later voor het eerst een processor van Arm in de draagbare computer Newton. Nu zitten ARM-gebaseerde chips in zowat alle nieuwe producten die Apple op de markt brengt.

Beursgang

Arm bereidt volop zijn publieke beursgang voor. Het papierwerk is in orde gebracht en de eerste investeerders staan al in de rij. Daar hoort Apple opnieuw bij, maar ook Intel, Nvidia, AMD, Samsung en Alphabet om maar enkele grote namen te noemen. De beursgang moet minstens vijf miljard dollar binnenbrengen voor de huidige hoofdaandeelhouder Softbank, als het kan nog enkele miljarden meer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home