Amerikaanse techgiganten leveren middelen voor COVID-19 onderzoek

Tech-giganten IBM, Amazon, Google en Microsoft gaan samenwerken met het witte huis om de kracht van de Amerikaanse supercomputing-middelen maximaal te benutten. Ook enkele academische instellingen zullen bijdragen. Dat kondigde President Trump gisteren aan tijdens zijn task force-persconferentie. 

Volgens Trump zouden de bedrijven en instellingen ‘veel verschillende dingen bijdragen’. IBM gaf meer details. Het consortium, geleid door IBM, het White House Office of Science and Technology Policy en het Department of Energy, gaat 330 petaflops aan computerkracht leveren. Deze computerkracht wordt gebruikt voor verschillende projecten in epidemiologie, bioinformatica en moleculaire modellering. 

IBM en zijn partners gaan de inspanningen coördineren en toegang verlenen tot de hoogwaardige computermiddelen aan de projecten die de meeste kans hebben om een directe impact te maken.

Bijdragen aan de strijd tegen corona

“Hoe kunnen supercomputers ons helpen dit virus aan te pakken? Deze krachtige computersystemen maken het voor onderzoekers mogelijk om enorme aantallen berekeningen te draaien voor epidemiologie, bioinformatica en moleculaire modellering. Deze experimenten zouden jaren duren als je ze met de hand zou doen of maanden als je traditionele computers zou gebruiken”, schreef Dario Gil, Director of Research bij IBM. 

In een statement vertelt John Kahan, hoofd van het AI for Health Program van Microsoft dat Microsoft “ervoor wil zorgen dat onderzoekers die werken aan het bestrijden van COVID-19 toegang hebben tot de hulpmiddelen die ze nodig hebben”. Microsoft draagt hieraan bij door de toegang tot zijn Azure Cloud uit te breiden. Ook creëert Microsoft meer mogelijkheden voor onderzoekers om samen te werken met de datawetenschappers binnen het bedrijf.

Evenals Microsoft en IBM, dragen alle bedrijven op hun eigen manier bij aan de strijd tegen het virus. Amazon maakte al $20 miljoen beschikbaar om COVID-19 onderzoek te ondersteunen. Naast het leveren van extra computerkracht, lanceerde Google zijn eigen coronavirus website met veiligheidstips en officiële cijfers. Elk bedrijf zet zich op zijn eigen manier in, maar het doel is hetzelfde: onderzoekers voorzien van de middelen die ze nodig hebben om het coronavirus te bestrijden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home