Analytics-specialist Alteryx neemt concurrent Trifacta over voor 400 miljoen dollar

alteryx

Met de overname van Trifacta wil Alteryx zijn clouddiensten accelereren en gebruik maken van een nauwe samenwerking met Google als leverancier van Google DataPrep.

Alteryx staat bekend om zijn zogenaamde ETL-tools, kort voor Extract, Transform en Load. Die gebruiken organisaties om hun data voor te bereiden voor analyse. Alteryx voorziet daarna connectiviteit met BI-tools als Tableau voor gespecialiseerde onderzoeken.

De overname van Trifacta voor 400 miljoen dollar lijkt initieel vreemd, omdat het bedrijf ogenschijnlijk hetzelfde doet als Alteryx. Het kneedt eveneens data voor verwerking, maar gebruikt daarvoor echter machine learning (ML) binnen een cloud-native omgeving. Binnen hun tool kan Trifacta datavoorbereiding tot 90 procent terugdringen in totale werktijd.

Die ervaring wil Alteryx meenemen om moderne data-architecturen te bouwen in cloud data warehouses en diverse SaaS-apps. Volgens Alteryx CEO Mark Anderson wil het cloud-native functies van Trifacta combineren met Alteryx eigen low-code analyticsplatform. De overname zorgt ook voor een belangrijke brug tussen data engineers en Alteryx enerzijds, en analytics en data science professionals bij Trifacta anderzijds.

Extra bonus is de nauwe band van Trifacta met Google als leverancier van Google DataPrep. Mogelijk wil Alteryx die link verder benutten om nauwer binnen GCP te werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home