Artificiële intelligentie heeft een nieuwe sport uitgevonden

Speedgate ai

Wat gebeurt er wanneer je AI een nieuwe sport laat bedenken? Het resultaat is Speedgate, een volledig nieuw concept dat verschillende elementen combineert van bestaande sporten maar toch iets volledig nieuw is.

Designbureau AKQA heeft met 1.000 verschillende sportconcepten een neuraal netwerk gebouwd om een volledig nieuwe sport te ontwikkelen. Een groot deel van de resultaten waren weinig realistisch, denk aan exploderende frisbees, zodat ze eerst een grondige schifting moesten doorvoeren.

Na enkele sporten in het echte leven te testen is Speedgate als winnaar uit de bus gekomen. Het agentschap heeft zelfs het logo van de sport laten bedenken net als het ietwat rare motto ‘face the ball to be the ball to be above the ball’. Het logo werd berekend uit een dataset van 10.400 logo’s. Er werden Nvidia Tesla gpu’s gebruikt voor de training van het neurale netwerk en inference.

Speedgate

Speedgate bestaat uit twee teams van zes spelers op een speelveld met drie doelzones en evenveel cirkels. Er worden drie periodes van zeven minuten gespeeld. Spelers moeten een rugbybal naar elkaar gooien of trappen. In de centrale zone tussen twee palen mag niemand komen. Voor- en achteraan mag er een verdediger in de cirkel staan die de bal mag tegenhouden.

 

 

Elk team bestaat uit drie verdedigers en drie aanvallers. De drie aanvallers mogen vrij over het hele veld lopen. De drie verdedigers mogen pas mee in de aanvalzone van zodra ze de bal doorheen de middelste palen hebben gegooid of getrapt. Achteraan elk veld kan er vanaf elke richting in doel worden getrapt.

Omdat het totale speelveld bestaat uit drie grote cirkels, kan er worden gespeeld op grote en kleine pleinen naargelang de beschikbare ruimte.

Spelregels

Designbureau AKQA heeft de sport ontwikkeld als oefening voor Design Week, maar er bestaat een kans dat het effectief een nationale sport wordt in de VS. Er wordt gewerkt aan een beperkt kampioenschap komende zomer en AKQA moedigt anderen aan om hun eigen kampioenschappen te organiseren.

Verwacht niet dat Speedgate ooit zo populair zal worden als voetbal, maar het toont wel aan dat AI een belangrijke bijdrage kan leveren op vlak van sport. We vermoeden dat geen mens dit concept zou bedenken, ondanks dat de basisregels opvallend eenvoudig zijn. Wie graag met de sport aan de slag gaat, kan hieronder de spelregels terugvinden die de AI automatisch heeft gegenereerd.

 

Speedgate spelregels (klik op de afbeelding voor meer detail)

Gerelateerd: Nvidia Tesla T4 biedt compacte AI-rekenkracht voor datacenters

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home