[adv] 4 zaken die elke IT-professional in orde moet hebben

programmeren c++

[Advertorial] IT-professionals in België hebben het zowel goed als slecht. Er zijn namelijk veel baankansen, waardoor je bijna nooit zonder baan hoeft te zitten. Ook het salaris van een IT-professional is goed, waardoor men wat meer financiële zekerheid heeft. IT-professionals hebben met hun baan echter wel te maken met veel verantwoordelijkheden, waardoor het zaak is om bepaalde dingen in orde te hebben. Ben je benieuwd wat deze zaken zijn? Lees dan deze pagina goed door, want we hebben hier de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

De hosting

Het eerste wat je als IT-professional in orde moet hebben, is weten hoe je met hosting om moet gaan. Je hoort kennis te hebben van welke hosting website het beste is en hoe deze precies werkt. Wanneer dit niet het geval is, kan dit later problemen opleveren. Per website voor hosting verschilt de lay-out, waardoor er snel verwarring op kan treden. Zorg er daarom voor dat je goed weet wat een bedrijf als transip.nl voor je kan betekenen. Door de hosting in orde te hebben, zal je organisatie gerustgesteld zijn over hun website.

Je technische kennis

Ten tweede is het van groot belang om je technische kennis in orde te hebben als IT-professional. Je moet op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn en snel kunnen leren. Dit betekent dat je regelmatig trainingen en seminars moet bijwonen en boeken over IT-onderwerpen moet lezen. Kennis van de meest gebruikte programmeertalen zoals Ruby en Javascript zal je enorm helpen in je carrière. Daarnaast is een goed begrip van hardware ook gunstig voor elke IT-professional. Schaaf dan ook constant je technische kennis bij om geen achterstand op je collega’s op te lopen.

Certificeringen

Verder zijn certificeringen ook belangrijk om alles op orde te hebben. Het is van vitaal belang om in jezelf te investeren door certificeringen te behalen die relevant zijn voor jouw vakgebied. Dit dient niet alleen als bewijs van je competenties, maar kan je ook helpen om hoger op de bedrijfsladder te klimmen. Doe daarom wat onderzoek en ontdek welke certificeringen gunstig voor je zijn. Dit vergroot je verkoopbaarheid en biedt je meer kansen op de arbeidsmarkt.

Communicatieve vaardigheden

Tot slot dien je als IT-professional je communicatieve vaardigheden in orde te hebben. Dit betekent dat je technische concepten duidelijk kunt uitleggen aan niet-technische mensen en dat je de vragen van anderen kunt aanhoren en begrijpen. Veel werkgevers hechten meer waarde aan deze vaardigheid dan aan anderen, omdat het aantoont dat iemand in staat is om zowel zijn kennis te begrijpen als deze effectief te gebruiken. Werk hier dus constant aan om je werkgever op dit gebied tevreden te stellen.


Dit is een ingezonden commerciële bijdrage van Internet Impact. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home