Hoe trek je de juiste IT-profielen aan en beperk je de personeelskost?

Maud N-Side

De war for talent woedt volop, zeker in de IT-sector. Dat hebben we bij N-SIDE zelf mogen ondervinden. Twee jaar geleden telden we 90 werknemers. Vandaag zijn dat er 200. En momenteel zoeken we nog zeker 60 nieuwe mensen: senior IT-profielen, ingenieurs en salesmensen. Hoe wij de grootste talenten overtuigen om op de N-SIDE kar te springen? We dagen hen uit om een zinvolle carrière uit te bouwen met een positieve maatschappelijke impact.

Als Belgische scale-up zijn we bij N-SIDE steeds op zoek naar de juiste technische profielen. Wij ontwikkelen softwareoplossingen voor gegevensanalyse en -optimalisatie voor de farmaceutische en de energiesector. Vandaag tellen we 200 medewerkers, maar met het oog op uitbreiding in Europa en de Verenigde Staten blijven we fors inzetten op extra personeel op de korte termijn.

Momenteel zoeken we nog 60 medewerkers, en het is onze ambitie om tegen 2027 een personeelsbestand van 400 mensen te bereiken. Financieel willen we tegen 2925 van 20 miljoen euro naar 100 miljoen euro omzet gaan. Om dit te bereiken, besteden we veel aandacht aan onze aanwervingen. Want de juiste mensen vinden, is middenin een war for talent een hele uitdaging geworden.

Werken voor een bedrijf met een missie

De sector waarin wij evolueren dwingt ons om gespecialiseerde profielen te vinden, maar voor N-SIDE ligt de prioriteit vooral bij de betekenis die onze mensen aan hun carrière willen geven door mee te werken aan een betere wereld in de lijn van de visie van ons bedrijf. Bij N-SIDE zijn onze waarden zeer sterk en het is absoluut noodzakelijk dat onze toekomstige collega’s zich hier in kunnen vinden.

Wij hechten even veel belang aan soft skills als aan technische vaardigheden, omdat ze waarde creëren voor ons bedrijf.

Maud Larochette, CEO ad interim & Human Resources Director bij N-SIDE

Daarom zijn soft skills essentieel: menselijke en intermenselijke vaardigheden zijn van cruciaal belang. Wij hechten even veel belang aan soft skills als aan technische vaardigheden, omdat ze waarde creëren voor ons bedrijf. Daarom investeren we ook fors in onze medewerkers. N-SIDE investeert 1.000 euro per werknemer aan opleiding en vorming.

Onze mensen mogen veeleisend zijn

We mochten al verschillende prijzen ontvangen voor onze aanpak van human resources management: de afgelopen drie jaar kregen we elke jaar het label “Great Place to Work” en sinds dit jaar behoort N-SIDE tot de “Best Workplaces Belgium”. We zijn ook het eerste Waalse bedrijf dat de B CORP certificering mocht ontvangen: deze certificering beloont organisaties die voldoen aan strenge sociale of milieu-eisen, erkend voor hun gunstige invloed op de wereld, en die tegelijkertijd winstgevend zijn. 

Deze erkenningen stellen ons in staat veeleisend te zijn in onze aanwervingsprocedures. Maar ze zijn ook een troef in de keuze die onze toekomstige collega’s zullen maken om zich bij ons aan te sluiten. Wij verwachten ook dat zij veeleisend zijn en daarin ligt onze toegevoegde waarde.

Onze toekomstige collega’s zijn voortdurend betrokken bij de opbouw van hun bedrijf.

Maud Larochette, CEO ad interim & Human Resources Director bij N-SIDE

Onze toekomstige collega’s zijn voortdurend betrokken bij de opbouw van hun bedrijf: zij maken het tot wat zij willen dat het is, door middel van gedeelde waarden en visie.

Toekomstgericht, samen met onze werknemers

Onze toekomst ziet er veelbelovend uit en daar dragen onze medewerkers aan bij. Een toekomstgericht HR-beleid is dan ook een cruciale factor om de juiste profielen aan te trekken. N-SIDE is vandaag een zeer stabiel bedrijf, en met 29 nationaliteiten aan boord en bijna 40 procent vrouwen in managementsfuncties heerst er een open en moderne cultuur. Onze werknemers zijn hierdoor trots om voor N-SIDE te werken. Die aantrekkingskracht speelt ongetwijfeld een bepalende rol bij onze rekrutering.


Dit is een ingezonden bijdrage van Maud Larochette, CEO ad interim & Human Resources Director bij N-SIDE. Voor meer informatie over de oplossingen van het bedrijf kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home