Acer kan slechts aan helft van vraag voldoen wegens chiptekort

acer

Acer geeft aan dat het slechts aan de helft van de wereldwijde vraag naar laptops kan tegemoet komen. De oorzaak is wereldwijde chiptekort , dat naar alle waarschijnlijkheid nog tot zeker volgend jaar aanhoudt.

Laptopfabrikant Acer kan op iedere gegeven dag maar aan de helft van de wereldwijde vraag naar zijn laptops tegemoet komen. Dat zegt het bedrijf zelf aan The Guardian. Het wereldwijde tekort aan microchips heeft zo een ernstige impact op de productiecapaciteit van de computerspecialist. Omwille van het tekort moet Acer kiezen waar het de grootste beschikbaarheid wil voorzien. Volgens de fabrikant ligt de focus daarom eerder op onderwijstoestellen dan bijvoorbeeld gaming, al blijft Acer in alle markten actief.

Aanhoudend probleem

Acer verwacht dat de problemen nog tot zeker 2022 zullen aanhouden. Dat is een al bij al optimistische analyse, aangezien andere experts in de sector vrezen dat de problemen nog langer zullen duren. Het tekort heeft een groeiende impact op de prijs, aangezien laptopreuzen zoals Acer meer moeten neertellen voor individuele componenten bij bijvoorbeeld Intel of AMD. Voor kleinere spelers wordt het alsmaar moeilijker om aan de juiste onderdelen te raken.

lees ook

Waar zijn alle microchips naartoe: Het tekort uitgelegd

Het chiptekort is een gevolg van een samenloop van omstandigheden, waarbij problemen in de toeleveringsketen, een tekort aan fabrieken en een stijgende vraag naar elektronica tijdens de pandemie de situatie samen versterken. Aangezien chipproductie een erg complex gegeven is, duurt het een hele tijd voor de capaciteit een boost kan krijgen van bijvoorbeeld een nieuwe fabriek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home