Accenture wil personeelsbestand verdubbelen omwille van AI – update

Accenture

Tech-consultant Accenture gaat de komende maanden 40.000 nieuwe mensen aannemen. Het bedrijf wil zijn personeelsbestand aanzienlijk versterken met AI-talent.

Update 22/06: Om de daad aan het woord toe te voegen, kondigt Accenture samenwerkingen met AWS, Microsoft Azure en Google Cloud rond generatieve AI aan. Accenture zal gebruik maken van de AI-modellen en -platformen die de providers in de aanbieding hebben. Accenture kiest dus voor een Zwitserse aanpak en gunt de grote drie elk een stuk van de koek.

Origineel artikel 15/06: Amper enkele maanden nadat Accenture wereldwijd 19.000 ontslagen doorvoerde, vooral in HR en boekhouding, kondigt de tech-consultant plannen voor een verdubbeling van hun technisch personeelsbestand aan. Het bedrijf investeert de komende jaren drie miljard dollar om het nodige AI-talent aan te trekken. Zo zou Accenture naar 80.000 werknemers in data en AI gaan, wat bijna een tiende van het globale personeelsbestand betekent.

Zoetjesaan naar AI

Kunstmatige intelligentie kan ook zijn nut bewijzen in consultancy, vindt Accenture. Volgens CEO Julie Sweet is de investering nodig voor een sterke AI-basis, door er nu op in te zetten en zo beter gepositioneerd te zijn tegenover anderen.

Zij ziet de huidige technologie als volwassen en met een duidelijke meerwaarde. Sweet wees op de algemene interesse in AI. Ze wil die voor de klanten van Accenture nu in praktijk brengen, op een verantwoorde wijze.

lees ook

AI en de toekomst van innovatie: 2022 AI momentum survey report

Toeval bestaat niet

Die liefdesverklaring aan kunstmatige intelligentie is niet toevallig. Accenture vestigde in één adem ook de aandacht op AI Navigator for Enterprise, een tool die zijn klanten moet helpen om generatieve AI in hun business te integreren.

Intussen blijft het eigen Center for Advanced AI van de consultant research uitvoeren en methodes ontwikkelen om de technische capaciteiten in eigen huis én van andere organisaties te verhogen. Accenture mikt op AI accelerator-programma’s voor negentien verschillende bedrijfstakken.

Volgens Paul Daugherty, topman van Accenture Technology, gaat AI het komende decennium 40 procent van onze werkuren beïnvloeden en blijft de trend aanhouden.

In 2022 nam Accenture in België en Nederland nog cloudspecialist Sentia over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home