Accenture neemt Sentia in België en Nederland over

accenture

Met de overname wil Accenture de mogelijkheden vergroten van zijn Cloud First-aanbod om end-to-end cloudinfrastructuurdiensten te leveren over publieke en private cloud.

Met meer dan 500 certificeringen zal het team van Sentia dat bestaat uit ongeveer 310 cloudspecialisten in Nederland, België en Bulgarije toetreden tot Accenture Cloud First. De voorwaarden van de overname werden niet bekendgemaakt.

Sentia levert op dit moment cloud advies-, implementatie- en beheerdiensten voor onder andere hybride en multi-cloud strategie, cloudtransformatie en migratie. Sentia biedt ook monitoringdiensten voor digitale ervaringen die bedrijfsapplicaties en clouddiensten analyseren, volgen en voorspellen vanuit het perspectief van de eindgebruiker. 

Voordelen voor klanten

Ian Zein, CEO van Sentia: “Sentia heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van beheerde cloudinfrastructuurtransformaties. Nu kunnen we onze uitgebreide kennis en ervaring in zowel publieke als private cloudtransformatie gebruiken om Accenture-klanten in Nederland en België te stimuleren om efficiënter te werken en sterkere bedrijfsresultaten te behalen.”

“Met de overname van Sentia krijgen onze mogelijkheden op het gebied van strategische infrastructuur engineering en opkomende technologieën in heel Europa, met name in Nederland en België, een vliegende start”, zegt Roy Ikink, lead voor Accenture Cloud First Nederland. “Het Sentia-team brengt waardevolle ervaring met soevereine cloudstrategieën die zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het voldoen aan lokale regelgeving en vereisten rond privacy van gegevens, toegang en controle.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home