Aantal thuiswerkjobs in Belgische IT-sector stijgt met 132 procent

Het nieuwe normaal

thuiswerk

Volgens Robert Half is het aantal Belgische vacatures voor thuiswerken met 115 procent gestegen in de afgelopen maanden en springt de IT-sector eruit met een groei van 132 procent sinds de lockdown.

In het Demand for Skilled Talent-rapport van Robert Half blijkt dat 85 procent van de Belgische werkgevers de combinatie thuiswerken en werken op kantoor als het nieuwe normaal aanschouwen. Het verbetert de digitale vaardigheden van werknemers en bevordert de wendbaarheid van het bedrijf.

De omarming van de hybride tussen thuiswerken en een aanwezigheid op kantoor vertaalt zich naar een aanzienlijke stijging in het aantal vacatures dat thuiswerk aanbiedt. In de eerste maanden na de pandemie (maart – november 2020) noteert Robert Half een stijging van 132 procent vergeleken met de periode voor covid-19.

Top 5 telewerkjobs

Volgens de ondervraagde managers zijn de vijf domeinen die zich het best lenen voor werken op afstand in de IT-sector de volgende:

  • Systems Analytics & Security Specialists
  • Cloud Engineers
  • Database Administration
  • Applications Support
  • Business Transformation

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat IT-jobs ook bovenaan het lijstje prijken wat betreft tijdelijke of seizoensgebonden professionals die worden aangenomen in de eerste helft van 2021. Ben je benieuwd welke lonen in de IT-sector worden uitbetaald? Lees dan hier onze volledige analyse.

Wat betreft de groeiverwachtingen voor de eerste helft van 2021 heeft maar 29 procent van de werkgevers veel vertrouwen. 40 procent houdt het op een beetje vertrouwen terwijl 23 procent weinig vertrouwen heeft. 8 procent van de werkgevers gaven het antwoord ‘andere’.

lees ook

Salarisgids: deze lonen mag je verwachten in IT

De belangrijkste groeiperspectieven die werkgevers beïnvloeden zijn het huidige economische klimaat, minder zakelijke opportuniteiten door de pandemie en veranderingen in de wet- en/of regelgeving. 18 procent wil dit jaar extra mensen aannemen terwijl 69 procent op een status quo mikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home