Veeam en Commvault introduceren nieuwe back-upoplossingen voor Microsoft 365

Veeam en Commvault hebben gelijktijdig erg gelijkaardige nieuwe functies gelanceerd voor Microsoft 365 back-up en herstel, waarmee ze bedrijven meer snelheid, schaalbaarheid en cyberweerbaarheid willen bieden.

Veeam Software introduceert een nieuwe Microsoft 365 Backup Storage-functionaliteit binnen Veeam Data Cloud. Deze oplossing, gebouwd op Microsoft Azure, biedt Backup-as-a-Service (BaaS) voor Microsoft 365.

lees ook

Veeam lanceert beveiligde kluis voor off-site opslag van cloudgegevens

De oplossing moet de voordelen van Veeam’s dataprotectie- en ransomwarehersteltechnologie combineren met de nieuwste Microsoft 365-functionaliteiten. De nieuwe back-upfunctionaliteit integreert in de bestaande back-upservice van Veeam voor Microsoft 365 en biedt verbeterde restore- en eDiscovery-opties.

Veeam is niet alleen

Tegelijkertijd kondigt Commvault een geïntegreerde Microsoft 365 Backup Storage aan als onderdeel van Commvault Cloud Backup & Recovery voor Microsoft 365. Ook deze oplossing biedt beschermingsmogelijkheden voor Microsoft 365-workloads zoals Exchange Online, Teams, OneDrive en SharePoint.

De dienst, net als die van concurrent Veeam gebouwd op Microsoft Azure, biedt een uniforme beheeromgeving via het Commvault Cloud-dashboard. Dat vereenvoudigt het beheer en verlaagt volgens Commvault de totale eigendomskosten.

Nadruk op volume en granulariteit

Veeam wijst op hoe de nieuwe functionaliteit organisaties in staat stelt om grote hoeveelheden data snel en efficiënt te beheren. Zo kunnen meer dan 100 TB aan data of meer dan 10.000 objecten worden beschermd en hersteld binnen enkele uren. De oplossing biedt ook bulk-herstelmogelijkheden voor bescherming tegen ransomware- of malware-aanvallen.

Commvault stipt de uitgebreide retentie aan, samen met granulaire herstelopties en self-restore mogelijkheden voor Microsoft 365-data. Deze functies helpen bedrijven bij het kiezen van het juiste beschermings- en herstelniveau, wat dan hopelijk resulteert in verbeterde efficiëntie en herstelvermogen tegen de laagst mogelijke kosten.

Beschikbaarheid

Veeam Data Cloud for Microsoft 365 met Microsoft 365 Backup Storage is vanaf begin augustus beschikbaar in drie varianten: Express, Flex en Premium. Commvault Cloud Backup & Recovery voor Microsoft 365 wordt later dit kwartaal beschikbaar gesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home