Intel-onderzoek toont onze schrik rond privacy en veiligheid over 50 jaar

privacy

Chipgigant Intel heeft een onderzoek gedaan naar hoe consumenten en techliefhebbers de komende 50 jaar naar de wereld kijken. Het verschil tussen beide groepen is significant, maar het algemene beeld schept wel dezelfde verwachtingen over de toekomst.

Intel viert dit jaar zijn 50ste verjaardag en viert dat met een studie die 50 jaar in de toekomst kijkt. Het interviewde daarvoor 1.000 (2,53% foutmarge) Amerikaanse consumenten en 102 (8,12% foutmarge) zogenaamde ‘Tech Elites’. De volledige studie kan je hier nalezen, maar we halen de belangrijkste conclusies eruit voor jou.

Techadepten vs consumenten

Binnen 50 jaar verwachten consumenten dat smartphones, computers en smart home bijzonder belangrijk worden, kort gevolgd door 5G, wearables en AI. Technologieleiders aanzien smartphones ook als heel belangrijk, maar plaatsen 5G en cloud computing mee bovenaan. Computers komen pas op de achtste plaats terug.

Wat betreft technologische evoluties over de komende 50 jaar zijn we het meest enthousiast over grote stappen in genetisch onderzoek om onder andere kanker te elimineren en andere (zeldzame) ziektes. Hernieuwbare energie en artificiële materialen (weefsel- en orgaantransplantaties) staan op plaats twee en drie, kort gevolgd door ruimtevaart.

TITEL

Over AI zijn de meningen verdeeld. 60 procent van de techadepten is klaar voor AI, vergeleken met 32 procent van de gemiddelde consument. 52 procent van hen heeft namelijk schrik wat AI kan doen met persoonlijke data in de toekomst. Vooral bij de oudere bevolking is dat een heikel punt.

Ook wat betreft de interactie met mensen zien techadepten het anders. 64 procent verwacht dat het gemakkelijker wordt om met elkaar te communiceren, vergeleken met 32 procent van de consumenten. Die laatste groep heeft namelijk schrik dat onze afhankelijkheid van technologie ervoor gaat zorgen dat we minder interactie met elkaar zoeken.

Waar beide groepen het wel eens zijn, is de schrik rond veiligheid en privacy de komende 50 jaar 47 procent is heel bezorgd rond zijn gegevens en veiligheid online terwijl 41 procent ietwat bezorgd is.

Wie graag de volledige studie van Intel doorneemt, kan hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home