Persoonlijke gegevens van Dell-personeel gelekt

dell

Een database met vermeende gegevens van tienduizend Dell-medewerkers zou zijn gelekt op het dark web. Dell onderzoekt het incident.

Op het hackersforum BreachForums is een database opgedoken met vermeende gegevens van Dell-medewerkers. De ‘aanbieder’ claimt gegevens van tienduizend werknemers van het bedrijf buitgemaakt te hebben. Het gaat onder meer om namen, interne identificatiereeksen en of de werknemers nog actief zijn bij Dell.

Slechts een beperkt deel van de database is openlijk zichtbaar. Geïnteresseerden hoeven slechts één token op het forum, met een omgerekende waarden van ongeveer dertig cent, te betalen om de volledige database te bemachtigen. Dell bevestigt aan Bleeping Computer op de hoogte zijn van het bestaan van de database en onderzoekt het incident.

In mei dook een database met gegevens van klanten van Deel op op het dark web. Het ging toen om onder meer namen, adressen en gegevens over aangekochte apparatuur van 49 miljoen klanten. Of er een verband staat met deze database, is onduidelijk.

De hacker achter de database claimt eveneens gegevens van het Franse IT-bedrijf Capgemini bemachtigd te hebben, waaronder broncode en credentials. De database zou voor 20 GB aan gegevens bevatten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home