CrowdStrike versterkt identiteitsbeveiliging met nieuwe functies voor Entra ID

Crowdstrike

CrowdStrike breidt zijn Falcon Identity Protection uit met nieuwe functies voor realtime bescherming van Entra ID en just-in-time toegang voor geprivilegieerde acties.

CrowdStrike heeft zijn Falcon Identity Protection uitgebreid met realtime bescherming voor Microsoft Entra ID en just-in-time toegang voor geprivilegieerde acties. Deze functies helpen organisaties om identiteitsgerelateerde dreigingen te voorkomen en de veiligheid van hun systemen te versterken.

Microsoft Entra ID

CrowdStrike biedt met de nieuwste innovaties in Falcon Identity Protection een oplossing voor het groeiende aantal identiteitsbedreigingen. Specifiek voor Microsoft Entra ID, dat door veel organisaties als identiteitsprovider wordt gebruikt, introduceert CrowdStrike realtime dreigingspreventie. Dit voorkomt aanvallen zoals wachtwoordsproeien en geavanceerde phishing.

lees ook

Crowdstrike deelt 60 miljoen dollar aan credits uit aan klanten die trouw blijven

De Falcon Identity Protection werkt door zich te integreren met de authenticatiestroom van Entra ID. Op basis van gebruikersgedrag en risicogebaseerde beslissingen worden ongeautoriseerde apparaten geblokkeerd en aanvallen afgewend voordat ze schade kunnen aanrichten. De oplossing maakt gebruik van de CrowdStrike Falcon-platformdata, zoals risicoscores en apparaatvertrouwen, aangevuld met informatie uit systemen zoals Intune en Entra ID. Dit zorgt ervoor dat toegang wordt verleend of geblokkeerd op basis van realtime risicobeoordelingen.

Just-in-time toegang

Naast de verbeteringen voor Entra ID introduceert CrowdStrike ook just-in-time toegang voor geprivilegieerde acties. Dit zorgt ervoor dat gebruikers alleen toegang krijgen wanneer dat strikt noodzakelijk is, wat het risico op misbruik van geprivilegieerde accounts vermindert.

Een andere belangrijke verbetering is de hybride risicogebaseerde toegangscontrole. Deze uitbreiding maakt gebruik van de OpenID Connect-standaard, wat betekent dat organisaties zowel hun on-premises Active Directory als hun cloudgebaseerde Entra ID kunnen beveiligen. Toegang kan worden geblokkeerd of extra authenticatie kan worden vereist op basis van de actuele dreigingsniveaus.

Met deze updates biedt CrowdStrike een geïntegreerde oplossing die identiteitsbeveiliging en endpointbescherming combineert, zodat organisaties bedreigingen sneller kunnen opsporen en tegenhouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home