Microsoft brengt BitLocker naar meer Windows-pc’s

bitlocker windows

Microsoft versoepelt de technische vereisten die nodig zijn om Bitlocker te kunnen activeren. Meer pc’s zullen zo gebruik kunnen maken van de encryptiefunctie.

Microsoft voegde BitLocker in 2007 toe aan Windows. Dat betekent dat de beveiligingsfunctie al sinds Windows Vista meegaat. Je zou denken dat de functie inmiddels welgekend is onder Windows-gebruikers, maar vraag aan tien willekeurige pc-eigenaars waar BitLocker voor dient en het merendeel zal je daar wellicht geen antwoord op kunnen geven.

lees ook

Wat doet BitLocker op je Windows-pc en hoe zet je het aan?

Aangepaste vereisten

Microsoft wil werk maken van de naamsbekendheid van BitLocker en brengt de functie vanaf Windows 11 24H2 naar meer pc’s. Het heft enkele vereisten op die nu nodig waren om BitLocker te kunnen activeren waaronder de aanwezigheid van de Hardware Security Test Interface (HSTI) of Modern Standby. Hierdoor zal iets oudere hardware ook in aanmerking kunnen komen voor BitLocker.

Er is ook aan de fabrikanten gedacht om hen zo weinig mogelijk te geven om mee te zijn met de nieuwe vereisten. Windows moet niet meer controleren op niet-vertrouwde Direct Memory Access (DMA)-interfaces, waardoor fabrikanten geen specifieke instellingen meer hoeven toe te voegen in het systeemregister. De wijzigingen worden automatisch bijgewerkt in de Hardware Lab Kit.

BitLocker voor (bijna) iedereen

De vereisten voor BitLocker versoepelen is een eerste stap, nu er nog voor zorgen dat alle Windows-gebruikers de encryptie effectief aanzetten. Vanaf Windows 11 24H2 al BitLocker standaard worden geactiveerd op alle (compatibele) Windows-pc’s, dat is nu al het geval voor nieuwe pc’s. Hoe je BitLocker manueel aanzet, lees je in onze handleiding.

Ondanks de versoepelde vereisten zal nog steeds niet iedere pc in aanmerking komen voor BitLocker. Microsoft reserveert BitLocker voor de Pro-, Enterprise-, en Education-versies van Windows. De Home-versie voor particuliere gebruikers bevat met Apparaatversleuteling een gelijkaardige functie. Het verschil is dat BitLocker een steviger encryptieprotocol toepast.

lees ook

Windows 11 Home, Pro en Enterprise: welke versie past bij jouw onderneming?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home