Stad Antwerpen verzendt phishingmails met eigen e-mailadres

Stad Antwerpen is vermoedelijk getroffen door een hack. Het support-mailadres van de stad zou valselijke phishingmails uitsturen over geblokkeerde MetaMask-wallets.

Het support-mailadres van stad Antwerpen zou phishingmails uitsturen. Dat werd dinsdag opgemerkt door Frank Louwers en gedeeld op X. In de e-mail staat te lezen dat een MetaMask-wallet geblokkeerd zou zijn. Volgens een woordvoerder van stad Antwerpen aan Data News, zou het hackingprobleem bij een externe partner liggen. Dat is een mogelijke piste, maar het e-mailadres is wel degelijk het domein van de stad Antwerpen.

Eigen adres

Eén of meerdere officiële e-mailadressen van stad Antwerpen zouden gehackt en misbruikt zijn voor phishing. Frank Louwers deelde op X een valselijke e-mail die hij ontving van de stad. Een woordvoerder van de stad verklaarde aan Data News dat het hier niet gaat over een officieel e-mailadres, maar dat lijkt wel zo te zijn. In het voorbeeld van Louwers staat namelijk ‘support@antwerpen.be’.

Phishingmails vanuit de overheid zijn een veelgebruikte manier om gebruikers in de val te lokken. Meestal worden er kleine wijzigingen aan het mailadres van de afzender doorgevoerd, zodat de ontvanger niet meteen ziet of het een officieel adres is.

In het geval van stad Antwerpen, is het wel degelijk het officiële e-mailadres van de stad. Dit doet vermoeden dat één of meerdere e-mailadressen gehackt zouden zijn. De phishingmail van stad Antwerpen gaat over een (foutieve) melding van een geblokkeerde MetaMask wallet.

Stad Antwerpen is al eerder het doelwit geweest van cyberaanvallen. In 2022 werd de stad getroffen door een immense cyberaanval waarbij verschillende systemen lange tijd plat lagen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.