Microsoft lanceert Surface Hub 2S en presenteert grotere 85-inchvariant

surface hub 2s

Microsoft start in juni met de levering van de Surface Hub 2S in de VS. Het interactieve 50-inch aanraakscherm moet echter nog wachten op een upgrademodule in 2020 om alle functies optimaal te gebruiken. Daarnaast introduceert Microsoft een 85-inchvariant die ook voor volgend jaar staat gepland.

De Surface Hub 2S is vanaf juni beschikbaar in de VS en start aan 9.000 dollar. Het grote 50-inch aanraakscherm met een 3:2-schermverhouding krijgt een 8ste generatie Intel Core i5 aan boord. De prijs kan oplopen tot 12.000 dollar met extra accessoires waaronder een externe batterij om het bord zonder stopcontact te gebruiken.

De Surface Hub 2S draait op Windows 10 Team, een variant van Windows 10 Enterprise. Vanaf de lancering kan je het bord enkel gebruiken in landschapsoriëntatie. De vlotte rotatie dat bij de lancering zoveel furore maakte, is pas mogelijk vanaf 2020 mits een uitbreidingsmodule. Verder biedt de Surface Hub 2S ondersteuning voor 4K-camera’s die mee met het toestel roteren en geïntegreerde luidsprekers en microfoons.

2X-module

De volledige kracht van de Surface Hub 2S is pas in 2020 beschikbaar via een 2X-module. Die draait op Microsoft 365 en ondersteunt dynamische rotatie, multi-user authenticatie en krachtigere hardware. Bekijk de module als een pc die in de Surface Hub 2S schuift. Het bevat namelijk een nieuwe CPU, RAM en GPU om de upgrade naar het nieuwste OS vlot te draaien. De prijs van de 2X-module is voorlopig nog niet bekend.

Naast de lancering van de Surface Hub 2S kondigt Microsoft de Surface Hub 2 aan. Dit groter model heeft een 85-inch aanraakscherm en krijgt een traditionele 16:9-schermverhouding mee. De lancering is voorzien in 2020 en krijgt de 2X-module al aan boord om over de volledige functionaliteit te beschikken vanaf de lancering.

Belgische en Nederlandse bedrijven kunnen de Surface Hub 2S reserveren vanaf 1 mei. De uiteindelijke verkoopprijs en leverdatum hangt volgens Microsoft België af van de goedkeuring onder Richtlijn 2014/53/EU. Finale beschikbaarheid zou later in de zomer bekend worden gemaakt.

Gerelateerd: Microsoft toont Surface Hub 2 voor het kantoor van de toekomst

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home