Huawei opent Brusselse hub voor cyberveiligheid en transparantie

Huawei Cyber Security Centre Brussel

Huawei heeft vandaag het Cyber Security Transparency Centre geopend in Brussel. Vertrouwen in cyberveiligheid is essentieel om samen te werken volgens de telecomreus. Daarom opent het zijn deuren voor operatoren, bedrijven en technische experts om tests uit te voeren.

Ken Hu, roterend bestuursvoorzitter van Huawei, benadrukt hoe belangrijk dit centrum is voor Huawei. “Vertrouwen moet gebaseerd zijn op feiten, feiten moeten verifieerbaar zijn en verificaties moeten gebaseerd worden op standaarden. We geloven dat dit een effectief model is om vertrouwen op te bouwen in deze digitale wereld.”

Huawei opent deze Brusselse hub omdat nieuwe ontwikkelingen in de cloud, intelligence en software-defined toepassingen een flinke uitdaging zijn voor cyberveiligheid van de ICT-infrastructuur. Eerder opende het al gelijkaardige centra in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar dat was telkens in samenwerking met de lokale overheid. Het centrum in Brussel is onafhankelijk door Huawei opgericht.

Verificatieplatform

Er is vandaag volgens Huawei een gebrek aan technische standaarden en verificatiesystemen. Daarom heeft het een Cyber Security Transparency Centre geopend in Brussel. Hier kunnen overheden, technische experts, bedrijven en standaardenorganisaties communiceren en samenwerken.

Het centrum heeft drie belangrijke functies. Allereerst wil Huawei met deze hub zijn end-to-end securityoplossingen tonen binnen 5G, IoT en de cloud. Daarnaast moet de Brusselse hub voor een betere communicatie zorgen tussen Huawei en belangrijke partners op vlak van strategieën rond cyberveiligheid.

Tot slot biedt het centrum plaats om producten uitgebreid te testen op vlak van cyberveiligheid. Voor klanten van Huawei biedt het een verificatieplatform.

Uitgebreide testruimte

Zhiyu Hu (Wilson), CEO van Huawei België: “Het nieuwe centrum in Brussel zal ons helpen om meer transparantie te bieden naar alle stakeholders. We laten daar onze strategie zien, ons methodologie. Zij kunnen komen testen en mogen zelfs onze hardware aanvallen. De focus van het centrum is Europa, maar als andere regio’s ons willen bezoeken, is dat geen probleem.”

De opening van het centrum lijkt een reactie op de politieke situatie met de VS. Volgens Wilson is dat niet het geval. De plannen voor het centrum bestaan al sinds 2017. “We wilden dit centrum afgelopen zomer al openen, maar het project heeft vertraging opgelopen door allerlei redenen. Het doel van dit centrum is altijd transparantie geweest en is zeker geen reactie op wat er vandaag gebeurt op politiek vlak”, verduidelijkt de topman van Huawei België.

In het centrum is een uitgebreide testruimte beschikbaar voor klanten en onafhankelijke externe testorganisaties. Zij kunnen daar objectieve en onafhankelijke veiligheidstests en verificaties uitvoeren. Er is specifieke testapparatuur aanwezig: producten, software, technische documenten en testmateriaal. Huawei biedt ook de nodige technische ondersteuning waar nodig.

Europa

Hu verwelkomt alle regulatoren, standaardenorganisaties en klanten. “Via ons Cyber Security Transparancy Centre hopen we ons steentje bij te dragen richting veiligheidsstandaarden, verificatiemechanismes en technologische veiligheidsinnovaties. Samen kunnen we vertrouwen door middel van verificatie verbeteren.”

“Europa heeft GDPR: een open, transparante en globale data- en privacystandaard. Wij geloven dat Europese regulatoren op de goede weg zijn om de internationale community te leiden op vlak van standaarden rond cyberveiligheid. We willen dichter bij onze stakeholders in Europa werken, waaronder regulatoren, operatoren en standaardenorganisaties. Samen kunnen we een systeem van vertrouwen bouwen, gebaseerd op feiten en verificatie.”

Gerelateerd: Huawei-CEO: ‘Innovatie is belangrijker dan veel winst maken’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home