IBM en Nvidia lanceren geconvergeerd AI-opslagsysteem

IBM

IBM heeft samen met Nvidia ‘IBM Spectrum AI’ ontworpen. Het opslagsysteem, dat gebruik maakt van het Nvidia DGX-platform, is speciaal ontworpen voor AI-workloads en het gebruik van data-tools als TensorFlow, PyTorch en Spark.

Het opslagsysteem beschikt onder meer over NVMe-flashopslag met 300 TB in elke 2U Building Block en tot 120 GB/s aan gegevensdoorvoer in een rack. Het maakt gebruik van Nvidia’s DGX-softwarestack, die geoptimaliseerd is voor maximale GPU-versnelde trainingsprestaties, inclusief het Rapids-framework.

Verder is de IBM Spectrum AI voorzien van IBM Spectrum Scale v5, een softwaregedefinieerde bestandsopslag, speciaal ontworpen voor AI-workloads, met geoptimaliseerde prestaties voor kleine bestanden, metagegevens en willekeurige IO. Het systeem integreert met IBM Spectrum Discover, bedoeld voor uitbreidbaar datamanagement en metadata-tagging in IBM Spectrum Scale en IBM Cloud Object Storage.

Trend

Volgens ZDNet is de lancering van de IBM Spectrum AI onderdeel van een trend waar fabrikanten van opslagsystemen all-flash systemen ontwikkelen, geschikt voor zowel AI als machine learning. Zo werkten Pure Storage en Nvidia eerder al samen aan een AI-ready-infrastructuur, gericht op een data hub-architectuur, beweert NetApp zich tegenwoordig meer te richten op data management en ging ook Lenovo samenwerkingen aan op het gebied van AI-systemen.

IBM zou met deze stap gebruik willen maken van de populariteit van Nvidia onder open source frameworks en ontwikkelaars. Zeker ook gezien Nvidia DGX vaak een fundamenteel platform voor data science via de cloud of on-premises is.

Gerelateerd:  IBM boost AI-training met nieuw 8-bit-trainingsmodel

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home