Qualcomm: Ultrasoon moet vingerafdruk onder scherm veiliger en sneller maken

qualcomm-3d-sonic-sensor

Het aantal details rond de nieuwe Snapdragon 855-chipset blijft schaars, maar Qualcomm toont wel meer details over een ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm, die het bedrijf zelf heeft ontwikkeld. De eerste toestellen met de technologie zullen begin 2019 op de markt verschijnen.

Wie vandaag een klassieke vingerafdruksensor op zijn smartphone gebruikt, merkt dat die bliksemsnel reageert. De nieuwste vingerafdruksensoren onder het scherm (Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T) moeten je vinger oplichten om dan een foto te nemen van je afdruk. Wie geen propere vingers heeft of niet hard genoeg drukt, kan niet inloggen. Bovendien duurt de registratie van de duim ook een fractie langer dan bij een klassieke vingerafdruksensor.

Qualcomm wil de perikelen van een sensor onder het scherm aanpakken met ultrasoonsensoren. Hiermee registreert het niet alleen een platte scan van je vingerafdruk, maar ook de rimpels en poriën. Het zou de sensor gebruiksvriendelijker, sneller en veiliger moeten maken.

Snelheid/veiligheid

In theorie lijkt het goed idee van Qualcomm om deze piste te verkennen. De huidige techniek onder het scherm is minder veilig dan een klassieke vingerafdruksensor voor- of achteraan het toestel omdat het een foto neemt van het contactpunt van de vinger. Dankzij ultrasoon kunnen meer details worden gescand, wat de oplossing veiliger maakt.

Voorlopig is nog niet bekend hoe snel de sensor de ultrasoonscan kan uitvoeren. De huidige vingerafdruksensoren zijn bliksemsnel geworden en maken gebruikers heel kritisch. Ook in onze reviews van de Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T viel het op dat de huidige sensortechnologie onder het scherm trager werkt en daarom frustraties bezorgt. Wie een toptoestel in handen krijgt, verwacht bliksemsnelle prestaties.

De snelheid van de scan wordt essentieel. Nu is het vooral afwachten wanneer de eerste smartphones deze nieuwe technologie van Qualcomm aan boord hebben om te oordelen of het beter/sneller werkt dan de huidige techniek.

Gerelateerd: Qualcomm toont 5G-smartphone met Snapdragon 855

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home