Blockchain-technologie brengt Microsoft en Nasdaq samen

blockchain

Microsoft en Nasdaq werken samen aan een blockchain-systeem, dat zorgt voor het eenvoudig beheren van leveringen, betalingen en afhandelingen van transacties voor Nasdaq-klanten. De Azure blockchain-services worden geïntegreerd met Nasdaq’s Financial Framework, dat software biedt voor handelaars, beurzen en clearinghouses om met elkaar in contact te komen.

Peggy Johnson, Executive Vice President Business Development bij Microsoft, kondigde de samenwerking afgelopen dinsdag 30 oktober aan tijdens de Bloomberg’s CIO Exchange-conferentie.

Nasdaq’s Financial Framework

Nasdaq, een Amerikaanse beurs waar veelal aandelen van technologiebedrijven worden verhandeld, wil zowel kopers als verkopers de mogelijkheid bieden verschillende blockchains te gebruiken via één gemeenschappelijke interface. Iets dat het gebruik van Nasdaq’s Financial Framework zal moeten vergemakkelijken en versnellen.

Klanten worden op deze manier in staat gesteld zelf te kiezen welke optie het beste is voor verschillende situaties.

Nasdaq wordt gezien als een van de voortrekkers van onder meer blockchain. De beursoperator sprak in 2016 al over het organiseren van stemrondes bij aandeelhoudersvergaderingen via blockchain.

Nasdaq vond heel snel verschillende use-cases, maar de technologie vraagt een brede samenwerking met heel wat (industriële) partijen en dat vraagt tijd. In deze lijkt de beurs dat nu te hebben gevonden bij Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home