Apple geeft Mac mini eerste update in vier jaar tijd

mac mini

Apple bevestigt de geruchten van een nieuwe Mac mini. Na vier jaar verwaarlozing, heeft de mini-pc eindelijk een verdiende upgrade gekregen.

De laatste update voor de Mac mini dateert alweer van 2014. Het is dan ook niet zo gek dat Apple kan uitpakken met een prestatiewinst die een vijfvoud is van de vorige generatie.

De mini-pc wordt vernieuwd met 8ste generatie processors van Intel. De basisconfiguratie is met een quadcore processor, maar je kan desgewenst upgraden naar zes cores.

De Mac mini ondersteunt tot 64 GB RAM, tegenover een limiet van 16 GB bij de vorige generatie. Elke configuratie is uitgerust met flash-opslag, dat je kan schalen tot 2 TB.

Apple heeft ook de T2-securitychip toegevoegd met Secure Boot en geïntegreerde SSD-controller. Aan aansluitingen eveneens geen gebrek: 4x Thunderbolt 3 via USB-C, HDMI, Ethernet en twee USB-A-poorten.

100% gerecycleerd aluminium

De nieuwe mac Mini is voortaan uitgevoerd in spacegrijs en de behuizing bestaat voor 100 procent uit gerecycleerd aluminium, net als de nieuwe MacBook Air die vandaag eveneens werd aangekondigd.

Het basismodel met quadcore Intel Core i3, 8 GB RAM en 128 GB SSD krijgt een adviesprijs van 899 euro. Voor een configuratie met six-core Intel Core i5 en 256 GB SSD betaal je 1.249 euro. De maximale configuratie is met een 3,2 GHz six-core i7- processor, 64 GB RAM, 2 TB SSD en 10 Gbps Ethernet. Prijskaartje: 4.969 euro.

De nieuwe Mac mini is beschikbaar vanaf 7 november.

Gerelateerd: Apple moderniseert MacBook Air met nieuw ontwerp en Retina-scherm

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home