Apple moderniseert MacBook Air met nieuw ontwerp en Retina-scherm

macbook air

Apple heeft op zijn evenement in New York eindelijk de MacBook Air vernieuwd. Ooit de dunste Mac, maar sinds lang een verwaarloosde achterblijver. Daar komt nu verandering in met een nieuw ontwerp, Retina-scherm en USB-C Thunderbolt 3.

Tijdens de presentatie in New York heeft Tim Cook eindelijk de MacBook Air een grondige vernieuwing gegeven. De dunne laptop krijgt een vaste plaats tussen de MacBook Pro en MacBook met een vernieuwd ontwerp en een langverwacht Retina-scherm.

Het nieuwe scherm krijgt een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels en heeft hiermee vier keer meer pixels vergeleken met zijn voorganger. Het Retina-scherm kan ook 48 procent meer kleur weergeven. De schermranden worden verder verkleind met nog net genoeg plaats bovenaan voor een FaceTime HD-camera.

T2-securitychip

Op het toetsenbord is er plaats voor Touch ID en een T2-securitychip met Secure Boot en geïntegreerde SSD-controller. Elke chip krijgt een unieke ID en een ‘security-processor’ om veiliger binnen bedrijven uit te rollen. De chip garandeert overigens ook dat Siri steeds luistert.


Lees dit: Aparte securitychip in een laptop wordt noodzakelijk kwaad volgens HP


Apple voorziet de nieuwe MacBook Air van een derde generatie vlindertoetsenbord dat vier keer meer stabiliteit biedt. Het toetsenbord is overigens ook verlicht. Onderaan is er plaats voor een Force Touch-trackpad dat 20 procent groter is dan op de oude Air.

Er is links en rechts van het toetsenbord plaats voor stereoluidsprekers die 25 procent luider zijn en twee keer meer bas bieden. Rond het scherm zitten drie microfoons voor FaceTime en voor de Siri-stemherkenning.

USB-C

Aan de zijkant van de MacBook Air is er plaats voor twee USB-C Thunderbolt 3-poorten die ondersteuning bieden voor USB-C monitors, externe GPU’s of andere randapparatuur, en allebei de laptop kunnen opladen. Er is ook nog een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig.

Binnenin is er plaats voor een achtste generatie Intel Core i5 met maximaal 16 GB RAM (2.133 MHz) en tot 1,5 TB SSD-opslag, dat 60 procent sneller is dan bij de oude Air.

In omvang wordt de nieuwe Air een pak compacter met 17 procent minder volume. Hij meet 15,6 mm op zijn dikste punt, vergeleken met 17,3 mm bij de oude Air. Desondanks claimt Apple dezelfde batterijduur van 12 uur webbrowsen of 13 uur media consumeren.

De startprijs bedraagt 1.349 euro voor een Intel Core i5 met 8 GB RAM en 128 GB SSD. Voor een maximaal geconfigureerd toestel (16 GB RAM en 1,5 TB opslag) betaal je 3.089 euro. De nieuwe MacBook Air is beschikbaar vanaf 7 november in drie kleuren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home