HP Spectre Folio: magnesium en leer in een flexibel ontwerp

HP Spectre Folio - lifestyle image of media position 2

Net voor het Surface-event van Microsoft heeft HP een radicaal nieuw ontwerp getoond. De HP Spectre Folio combineert hiervoor magnesium en leer. Het resultaat is een opvallende laptop die anders is dan de rest.

Om vandaag in de laptopmarkt op te vallen, moet je heel flink je best doen. Variaties op het scharnier of diverse kleuren kunnen helpen, maar HP gaat voor een nieuwe materiaalkeuze. De HP Spectre Folio heeft een lederen afwerking rondom het apparaat en op de polssteun. Hiermee elimineert het de scherpe hoeken van een metalen laptop. Naast opvallen heeft het leer ook een functionele reden als flexibel scharnier.

Intel schermtechnologie

Wanneer je naar de foto’s zou kijken kan er twijfel in sluipen, maar de HP Spectre Folio is een rasechte laptop. Er zit een laptopscharnier in en je kan het scherm 135 graden kantelen. Net boven het scharnier zit een magneetcontact waar je het scherm kan losklikken. Dankzij de lederen achterflap kan je het scherm nu op twee manieren plaatsen: net onderaan het toetsenbord dankzij magneetcontacten of helemaal plat als tablet.

 

 

Het ontwerp is echter niet helemaal uniek. De Sony Vaio Z Flip ging HP al voor jaren geleden met een andere materiaalkeuze, maar kwam net uit toen Vaio werd afgestoten door Sony.

Om het chassis van het toestel zo dun te krijgen, heeft HP intensief met ingenieurs van Intel gewerkt. De HP Spectre Folio maakt als allereerste laptop gebruik van een nieuwe Intel-schermtechnologie. Die kan het verbruik van 2 watt naar 1 watt halveren, zonder in te boeten in helderheid. De ‘Low Power Display Technology’ is een samenwerking tussen Intel, Sharp en Innolux en debuteert op de HP Spectre Folio.

Het 2-in-1-apparaat heeft een dikte van 15 mm en weegt 1,45 kg. De meegeleverde actieve stylus heeft een drukgevoeligheid van 4.096 niveaus.

Kleuren en prijzen

Het nieuwe apparaat is configureerbaar met diverse 8ste generatie Intel Core i5- en i7-chips (Y-series), maximaal 16 GB RAM en 2 TB SSD-opslag. Het bijzondere 13,3 inch 1 watt 400-nits Full HD-scherm is optioneel; standaard wordt een 300-nits Full HD-paneel meegeleverd. Optioneel is ook een 4K-scherm configureerbaar. Het toetsenbord heeft een toetsdiepte van 1,3 mm ondanks het dunne chassis.

 

 

De HP Spectre Folio heeft drie USB-C-poorten (twee links, één rechts) en een hoofdtelefoonaansluiting aan boord. Twee van de drie USB-C-poorten zijn Thunderbolt 3-compatibel en alle drie kunnen gebruikt worden om te laden. De laptop is configureerbaar met een gigabit LTE-module en ondersteunt eSIM-functionaliteit. In België zijn de providers echter nog niet klaar om de nieuwe standaard te omarmen.

De HP Spectre Folio is beschikbaar in twee lederkleuren: Cognac Brown en Bordeaux Burgundy. Prijzen starten vanaf 1.599 euro voor de wifi-versies en 1.799 euro voor de LTE-varianten volgens Tweakers. Het zal helaas nog even duren voordat wij ermee aan de slag kunnen. Het apparaat wordt begin 2019 gelanceerd in een aantal Europese landen waaronder Nederland. Wanneer België aan de beurt is, is voorlopig nog niet geweten.

 

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home