HP brengt commerciële 3D-metaalprinters een stap dichterbij

hp metal jet printer

Enkele jaren na de HP Multi Jet Fusion 3D-printer zet de printergigant een belangrijke stap in de metaalwereld. De nieuwe HP Metal Jet zou 50 keer productiever zijn dan bestaande 3D-printoplossingen en heeft al verschillende partners waaronder Volkswagen aan boord.

HP werkt al enkele jaren aan commerciële 3D-printers op schaal en lanceerde daarin de eerste stap met de Multi Jet Fusion 3D-printer vier jaar geleden. Na de kunststofwereld te hebben veroverd, zet HP de volgende grote stap in de metaalwereld. De hype rond 3D-printers lijkt stilaan af te nemen bij consumenten, maar voor fabricage op grote schaal is er nog steeds grote interesse.

Redundantie

Het grootste voordeel van 3D-printers blijft bestaan: ze zijn tegelijk sneller en voordeliger om onderdelen te maken vergeleken met klassieke methodes wanneer het om unieke onderdelen gaat. De HP Metal Jet gebruikt ‘voxel-level binder jetting’-technologie die 50 keer productiever zou moeten zijn dan de huidige 3D-printoplossingen.

De printer bevat vier keer de nozzle-redundantie en verdubbelt de printbars vergeleken met de concurrentie. In de praktijk betekent dit een goedkoper en efficiënter proces vergeleken met alles wat er vandaag op de markt is.

Volkswagen

HP werkt vandaag samen met GKN Powder Metallurgy en Parmatech om verscheepbare onderdelen te maken. De huidige klanten waaraan HP wil leveren zijn onder andere Volkswagen en Primo Medical Group. VW gebruikt de technologie vandaag voor unieke componenten zoals sleutelhangers en naamplaten. In de toekomst zouden ze de 3D-printer ook kunnen gebruiken voor belangrijkere componenten zoals zijspiegelmontage of versnellingsbakken. Voor de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s kunnen de 3D-printers ook een handige tool worden.

Vanaf volgend jaar kunnen klanten hun 3D-modellen doorsturen naar de Metal Jet Production Service. HP-ingenieurs helpen daarna de klant doorheen het proces van onderdelen bouwen. HP schat dat Metal Jet-printers beschikbaar zijn voor vroege klanten vanaf 2020 voor minder dan 400.000 dollar. Een bredere beschikbaarheid wordt verwacht vanaf 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home