Installeer Windows 11 nu ook eenvoudig op niet-compatibele pc’s

Windows 11

Je kan instellingen wijzigen in het register, of je gebruikt Rufus om op elke pc een upgrade te forceren naar Windows 11.

De hoge systeemeisen om te upgraden naar Windows 11 houdt heel wat pc-gebruikers tegen. Een TPM 2.0-compatibel UEFI (BIOS) en Secure Boot moeten actief staan en je moet minimaal een 8ste generatie Intel-chip aan boord hebben. Deze drie vereisten zijn de zwaarste en zorgen ervoor dat systemen die twee tot vier jaar oud zijn om te upgraden.

Wil je toch graag je pc van Windows 11 voorzien? Dat kan voortaan heel eenvoudig met Rufus, een externe tool. Hiermee kan je een USB-stick maken die Windows 11 op elk systeem installeert. Je kan ook direct op je eigen systeem de update forceren met Rufus, zonder USB-stick.

Rufus screenshot Windows 11

Download Rufus 3.18 beta via GitHub en een Windows 11 ISO-bestand via Microsoft. Stop een USB-stick in je pc, upload het ISO-bestand en kies de optie Standard Windows 11 Installation (TPM 2.0 + Secure Boot) als je pc een compatibele TPM-module heeft. Kies de tweede optie als dat niet het geval is. Klik op Starten en je USB-stick wordt afgewerkt om elk systeem vlekkeloos te updaten naar Windows 11.

Windows 11 systeemeisen negeren

Wie avontuurlijk van aard is en liever in het Windows register duikt, kan dat doen. Neem wel altijd een back-up van je pc omdat een foute wijziging je systeem stuk kan maken. Typ Win + r en vervolgens regedit. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup, rechterklik rechts in een leeg veld en kies een nieuw DWORD (32 bits)-waarde. Vul als naam AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU in en wissel de waarde naar 1.

Van zodra je dat extra item hebt toegevoegd aan het Windows register, kan je probleemloos de officiële updatetool downloaden om Windows 11 te installeren.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home