Hoe herstel je een verwijderd Teams-kanaal?

Prullenbak

Een verwijderd Teams-kanaal is eenvoudig te herstellen. Met enkele korte handelingen vis je het zo weer uit je prullenbak. Probleem opgelost, crisis vermeden.

Over een werkjaar heen werk je met je collega’s aan heel wat projecten samen. Voor ieder project wordt opnieuw een kanaal in Microsoft Teams geopend, om bestanden te delen en te overleggen. In het nieuwe jaar is het weer tijd deze kanalen op te frissen. Kanalen die niet langer relevant voor je zijn, verwijder je. De optie verbergen laat je links liggen. Als het kanaal echt niet meer nuttig voor je is, waarom zou je het dan bijhouden?

Het door jou verwijderde kanaal is alleen niet langer toegankelijk voor andere leden. Het verdwijnt volledig uit het overzicht. Oplettende collega’s rondom je beginnen lichtjes te panikeren als ze het samenwerkingsproject niet meer vinden in hun Teams-omgeving. Alle aangepaste bestanden met de nuttige opmerkingen nog in de zijlijn, kregen namelijk nog geen plaats in de map documenten op hun computer. 

De eerste zweetdruppeltjes beginnen op je voorhoofd te verschijnen. Je zoekt dan maar het internet af naar een oplossing en zo kom je hier terecht. Een eerste geruststelling: een verwijderd Teams-kanaal is nog niet permanent verdwenen. De gedeelde bestanden haal je in enkele stappen weer terug.

Stap 1: Team beheren

Klik op het onderdeel Teams in de linkerzijde van het communicatieplatform. Klik op de drie puntjes van het overkoepelende Team waaruit je het kanaal verwijderde. Er verschijnt een keuzemenu, waarin je Team beheren moet aanduiden.

Stap 2: Kanalen beheren

Vervolgens zal relevante informatie over het kanaal openspringen. Klik dan op het onderdeel Kanalen, links van Leden.  

Stap 3: Map ‘Verwijderd’ bekijken

Helemaal onderaan zal je bij de subkop Verwijderd een getal tussen de haakjes zien staan. Klap dat onderdeel uit. Het verwijderde Teams-kanaal vind je hier terug. Rechts vind je de optie Herstellen, die optie heb je nodig.

Stap 4: Bevestigen

Bevestig nog één keer dat je het kanaal echt wil herstellen. Vervolgens is het kanaal weer zichtbaar en toegankelijk voor alle leden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home