Verwachtingen van IT-managers bij de transitie van SAP workloads naar de cloud

Geautomatiseerde platforms kunnen enorm veel waarde opleveren voor complexe workloads. Maar als de systeemomgeving eenmaal op rolletjes loopt, blijft de vraag of je wel het juiste aan het doen bent. IBM graaft met zijn Think Blog dieper in de managed cloud services van SAP in een interview met Lynda Stadtmueller, vicepresident Cloud Services bij het onderzoeksinstituut Frost & Sullivan.

 

Think Blog (TB): Kortgeleden heeft Frost & Sullivan interviews gehouden met meer dan 260 senior IT-beslissers en -beïnvloeders die het gebruik van managed cloud services voor SAP- of Oracle-workloads hebben onderzocht. Wat waren de interessantste uitkomsten?

Lynda Stadtmueller (LS): De interessantste onderwerpen waren de waarde die managers hechten aan de expertise van mensen op het gebied van managed cloud services en het hoge percentage SAP-gebruikers dat al is overgestapt op HANA. Bovendien weten we nu beter hoe managers tegen kosten aankijken en hoe wijdverspreid de acceptatie van managed cloud services is.

TB: Wat vond u het meest verrassend?

LS: De meest verrassende uitkomst was de grote waarde die door gebruikers van managed cloud services wordt gehecht aan expertise en advies van hun leveranciers.

Geavanceerde analytics heeft in wezen geleid tot “hands-off” managed services. Desondanks beschouwt 82 procent van de gebruikers van managed cloud services het advies dat ze van hun technology partners krijgen als zeer belangrijk of extreem belangrijk. Deze expertise is iets wat machines niet te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van business cases, het ontwikkelen van strategieën en het optimaliseren van legacy workloads.

Geautomatiseerde platforms kunnen enorm veel waarde opleveren voor complexe workloads. Maar als de systeemomgeving eenmaal op rolletjes loopt, blijft de vraag of je wel het juiste aan het doen bent. Maak je eigenlijk wel plannen voor de toekomst? Welke trends en knelpunten spelen er in je eigen industrie en in de technologische sector? Dat is de visie die een goede leverancier te bieden heeft als thought leader.

TB: Kwamen er in het onderzoek nog andere dingen naar voren die u niet had verwacht?

LS: Ik was verbaasd hoeveel SAP-gebruikers die zijn overgestapt op HANA, gebruik maken van managed cloud services als hulp bij het draaiend houden van hun nieuwe SAP-omgeving.

SAP heeft een prachtig cloud-based HANA-platform ontwikkeld en veel bedrijven willen dat gebruiken. Managers komen er echter steeds meer achter dat ze wellicht de in-house skills missen om deze HANA-workloads optimaal te laten werken. Om toch nog meerwaarde uit hun investering te halen, doen ze een beroep op geschoolde specialisten die moeten helpen bij het beheer van hun SAP HANA-omgeving.

TB: U hebt de managers ook gevraagd naar hun mogelijke zorgen en uitdagingen wat betreft managed cloud services. Was er in uw antwoorden iets waar u geen rekening mee had gehouden?

LS: Bij de beslissing om al dan niet over te stappen op managed services hebben de kosten altijd een belangrijke rol gespeeld, maar uit onze resultaten blijkt dat het merendeel van de gebruikers voorspelbaarheid van de kosten belangrijker vindt dan lage kosten. Sterker nog: met 68 procent worden voorspelbare kosten gezien als het op drie na belangrijkste voordeel van managed services, terwijl slechts 54 procent van de gebruikers lagere kapitaaluitgaven noemt als een belangrijk voordeel.

Het is een kwestie van weten hoeveel je uitgeeft, waar je geld naartoe gaat en hoeveel waarde het oplevert voor het bedrijf. Je bent er dan zekerder van dat je in de juiste zaken investeert en je kunt de kosten stevig in de hand houden. Om die reden behoorde voorspelbaarheid van de kosten en resources voor SAP- en Oracle-workloads tot de top-5 voordelen die door gebruikers van managed cloud services werden genoemd.

TB: Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 3 procent van de ondervraagde managers denkt nooit te zullen overstappen op managed cloud services. Had u verwacht dat dat aantal zo laag zou zijn?

LS: Het verbaasde me niet. Deze workloads zijn bedrijfskritisch, maar ze kunnen ook zeer complex zijn. 86 procent van de managers werkt al met managed cloud services of is van plan om ergens in de komende 18 maanden over te stappen. Zij snappen hoe belangrijk het is om te werken met specialisten die deze workloads elke dag beheren voor een veelheid aan bedrijven.

Lees hier over de zes lessen van gebruikers over de transformatie van hun SAP-uitrol dankzij Managed Cloud Services.

Lees hier de visie van 269 CIO’s over Enterprise Applications en CMS.

Dit is een ingezonden bijdrage van IBM. Via deze link vind je meer informatie over het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home