Tech Data’s 4S opent de deur naar betere Services en Skills

microsoft cloud

Digitale transformatie, het woord is alomtegenwoordig en actueler dan ooit. Organisaties moeten inzetten op digitaal of ze dreigen de boot te missen. Deze digitalisering brengt de nodige uitdagingen met zich mee en zorgt bij partners voor meer uitdagingen dan ooit. Tech Data stelt zich daarom op als een leverancier van oplossingen en doet dat onder de noemer 4S: Solutions, Services, Skills en Support.

Tech Data’s 4S is een belangrijk onderdeel om partners vandaag nog beter te ondersteunen. Het is een evolutie van de afgelopen jaren waar Tech Data zich van traditionele ‘box mover’ heeft omgevormd naar een aanbieder van oplossingen en diensten. In dit artikel graven we dieper in twee elementen: Services en Skills.

Beide hangen onherroepelijk aan elkaar: wie niet over de nodige expertise beschikt, kan die inhuren via het services-aanbod van Tech Data. In tussentijd is het mogelijk binnen TD Academy (de Skills-component) mensen op te leiden tot de partner het helemaal zelf kan. Flexibiliteit is troef om de partner alle ruimte te geven om zich optimaal te ontplooien. 

Vincent Claeys, Business Development Manager Microsoft bij Tech Data: “4S spreidt zich over het hele Microsoft-portfolio dat de cloud aanraakt, van Azure en Microsoft 365 tot Dynamics en Power Platform. We werken al langer met Microsoft samen om diensten te leveren en 4S is de nieuwste evolutie daarvan.”

Extra consultants

Wanneer we dieper duiken in het Services-luik binnen Microsoft, wijst Claeys op het enorme portfolio van diensten en functies binnen de Microsoft-cloud. “Onze partners hebben doorgaans heel wat expertise in huis, maar je kan niet elk detail tot in de puntjes kennen. Dan kan de partner drie opties kiezen: help mij dit doen, leer mij om dit te doen of doe het voor mij.” Elk spreekt voor zich en de eerste twee raken het Skills-gedeelte binnen TD Academy waar we later op terugkomen.

Je moet Services binnen Tech Data 4S bekijken als een extra team van consultants dat klaarstaat.

Vincent Claeys, Business Development Manager Microsoft bij Tech Data

Je moet Services binnen Tech Data 4S bekijken als een extra team van consultants dat klaarstaat. “Partners hebben doorgaans zelf een team van consultants, maar vandaag zien we onder andere door covid-19 dat ze haast allemaal overboekt zijn. Dan loop je het risico om geen nieuwe klanten binnen te halen omdat je handen gebonden zijn, en je niet kan voldoen aan de vraag.”

White labeled services

Tech Data levert daarom de mogelijkheid tot white labeled services als een verlengde van het consulting team van de partner. Dat kan heel tijdelijk zijn door aan een nicheproject te helpen rond een bepaalde Azure-competentie die de partner nog niet heeft. Heeft die via certificering na een paar maanden wel alle skills? Dan kan de partner, als hij dat wenst, verder zonder Tech Data’s consultants. “Nu wel, morgen niet, die flexibiliteit is geen probleem voor ons”, zegt Claeys.

“Onze gemiddelde wachttijd kunnen we moeilijk bepalen omdat dat vaak afhangt van de grootte van het project, de niche en andere parameters. Ik weet wel dat onze service doorgaans op heel korte tijd beschikbaar is, veel sneller dan wat er vandaag gangbaar is binnen de markt.”

Tech Data services

Tech Data biedt een divers team aan omdat ze puur op afstand werken. Hiermee kunnen ze rekenen op een enorme pool aan talent wereldwijd. De voertaal is daarom altijd Engels. Claeys laat weten dat de dienst onder andere over het hele aspect kan helpen van assessment en design naar migratie, management en optimalisatie bij een verhuis naar Azure bijvoorbeeld. Hij benadrukt dat Tech Data’s services team meer dan 40 jaar ervaring heeft in de industrie en meer dan 100 certificeringen op zak heeft. In totaal worden er vandaag meer dan 600 projecten ondersteund over 3,8 miljoen beheerde seats in Europa.

TD Academy

Bij de zoektocht naar een service kon je eerder lezen dat de partner kan kiezen om het zelf te doen met ondersteuning, het te leren of om het uit handen te geven. Bij de eerste twee opties kom je terecht bij TD Academy. Dit befaamde trainingscenter behoort al zes jaar lang tot de beste 20 wereldwijde IT-trainingscentra en kan partners helpen om onder andere belangrijke Microsoft-certificaten te halen binnen Azure, Microsoft 365, Power Platform of Dynamics 365.

“We bieden fundamentele trainingen aan voor een algemene vorming, maar er zijn ook experttrainingen van vijf tot zeven dagen waar we heel diep in een bepaalde component duiken. Partners kunnen ons ook inschakelen om eindklanten te trainen die een Microsoft-oplossing gebruiken of opstarten”, zegt Claeys.

We bieden fundamentele trainingen aan voor een algemene vorming, maar er zijn ook experttrainingen van vijf tot zeven dagen.

Vincent Claeys, Business Development Manager Microsoft bij Tech Data

TD Academy biedt vandaag meer dan 3.000 cursussen aan over meer dan 22 landen. Een training kan ook flexibel worden geleverd: open, privé, op eigen tempo, met leerkracht of hybride. Wie dat wenst, kan er ook terecht voor custom-trajecten. Elke training wordt geleid door gekwalificeerde instructeurs.

“Partners moeten TD Academy als een verlengde zien van hun team. Stel dat ze net een juniorprofiel aanwerven voor het Microsoft Power Platform, dan kunnen ze bij ons een leertraject uitstippelen.” Claeys vat graag Tech Data 4S samen als een mogelijkheid voor de partner om extra marge te verdienen. Dat kan op korte termijn in de vorm van services, of op middellange termijn via TD Academy.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Microsoft en Tech Data. In dit achtergrondstuk verduidelijken we de pilaren Services en Skills. Eerder verscheen het eerste deel rond Solutions en Support al online. Klik hier om dat artikel te lezen. Voor meer informatie rond Tech Data’s 4S kan je hier terecht.

lees ook

Tech Data’s 4S zet vol in op solutions en support voor partners

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home