Red Hat Forum 2019: open innovatie voor een steeds groter publiek

Sinds ik Red Hat vervoegde in 2015, kijk ik elk jaar weer uit naar het Red Hat Forum. Om van klanten en partners te horen hoe onze oplossingen hen helpen innoveren, maar ook om het enthousiasme te zien van de alsmaar groeiende open source community. Ik verwacht dat het evenement ook dit jaar weer veel inspiratie gaat opleveren voor onze talrijke klanten en partners.

Het aantal deelnemers aan het Red Hat Forum groeit elk jaar gestaag. Dat komt door de sterk toegenomen populariteit van open source in het algemeen, maar de laatste jaren ook door de samenwerking met belangrijke nieuwe partners als Microsoft en natuurlijk IBM.

Dat heeft de groei van het evenement in een stroomversnelling gebracht, waardoor het nu zelfs mogelijk is om een aparte Belgische editie te organiseren. Dinsdag 8 oktober trappen we in Brussel af, terwijl onze Nederlandse collega’s op woensdag 9 oktober in Utrecht verzamelen blazen.

Van Linux naar de hybride cloud

De voorbije jaren is Red Hat sterk gegroeid en worden onze oplossingen en diensten door steeds meer organisaties wereldwijd gebruikt. In mijn begintijd kende men Red Hat vooral van onze Linux-distributie, maar dat we ook een product als JBoss Middleware leverden, wist bijna niemand.

Red Hat OpenStack Platform is nu praktisch de standaard aan het worden voor de telecomindustie.

In 2019 is dat sterk veranderd. Red Hat OpenStack Platform is nu praktisch de standaard aan het worden voor de telecomindustie. Dat was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Ook was het toen nog niet voor te stellen dat Red Hat een van de marktleiders zou worden met OpenShift voor PaaS en containerisatie.

Open source en Microsoft

Hoe sterk de opensourcewereld tegenwoordig geïntegreerd is de algehele zakelijke softwaremarkt blijkt uit het feit dat Microsoft voor het derde jaar op rij een keynote verzorgt op het Red Hat Forum. Dat is een duidelijke stempel van goedkeuring, en een signaal dat open source voor steeds meer organisaties relevant is. Red Hat roept al jaren dat de wereld zich gaat bewegen naar een multi-hybridcloudomgeving. Naar mijn mening is die transitie nu langzamerhand daadwerkelijk in gang gezet bij onze klanten.

Die groeiende interesse in open source verwacht ik ook dit jaar weer terug te zien het publiek op het Red Hat Forum. Een brede mix van enthousiaste techspecialisten, maar ook steeds meer IT-managers en architecten komen naar het event, zowel van klanten en partners als algemeen geïnteresseerden.

Die groeiende interesse in open source verwacht ik ook dit jaar weer terug te zien het publiek op het Red Hat Forum.

Die reizen met een open blik uit allerlei hoeken van het land af naar Brussel om meer te horen over onderwerpen als Linux, containers, hybride cloud en open innovatie. Wat daar sterk bij helpt is het feit dat steeds er steeds meer klanten op onze events vertellen over de manier waarop ze opensource technologie en open innovatie gebruiken.

Sprekers en keynotes

Er zijn tal van interessante sprekers om naar uit te kijken. Zoals Nicolas Kaczmarek van de IT-afdeling van Proximus, bijvoorbeeld, die komt vertellen hoe het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe diensten tegenwoordig geen kwestie meer is van weken, maar letterlijk van minuten – en dat dankzij het gebruik van OpenShift.

Of Gino Eeckhout van Euroclear, die het over hun ervaringen met Ansible Automation zal hebben – een hot topic in de wereld van softwareontwikkeling. Ook de sessies van Brussels Airport en de Luxemburgse Raifaissen-bank klinken enorm veelbelovend.

Verder hebben we ook uit eigen stal diverse mooie keynotes, waarbij we vooral uitkijken naar die van Stefanie Chiras, die sinds 2018 Vice President and General Manager is van RHEL Business Unit. Als toetje hebben we bovendien een panelgesprek waarin zal worden gediscussieerd over de plaats van open source in de Europese instellingen en in de Europese bedrijfswereld, en over de bijdrage van de EU aan de open source community.

Er zijn tal van interessante sprekers om naar uit te kijken.

De deelnemers zijn niet van de minste, dus dit belooft een heel diepgaand gesprek te worden. De keynotes sluiten we af met de presentatie van de energieke Val Yonchev van Red Hat Innovation Labs, waarin co-creatie en samenwerking voorop staan – een absolute aanrader.

Reden genoeg lijkt me om ook dit jaar weer aan te haken bij dit Red Hat Forum op 8 oktober in Brussel! Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Dit is een ingezonden bijdrage van Stef Schampaert, Country Manager Belgium & Luxemburg bij Red Hat. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home