Europa overstijgt de VS in hybrid cloud-adoptie binnen twee jaar

cloud hybrid multi

In een recent onderzoek van VansonBourne in opdracht van Nutanix blijkt dat Europa de VS zal inhalen binnen twee jaar op vlak van hybrid cloud-adoptie. Tegelijk toont het onderzoek aan dat hybrid cloud-gebruikers (49%) meer tevreden zijn dan public cloud-gebruikers (37%)

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat niet alle data en applicaties in een public cloud-omgeving passen. Ze neigen steeds meer naar hybrid cloud-oplossingen die public en private cloud combineren, elk met hun eigen voordelen.

Een hybride omgeving zorgt ervoor dat applicaties en componenten compatibel zijn over diverse clouds. Het komt tegemoet aan de groeiende nood van vrijheid tussen dynamisch provisioneren en het beheer van applicaties.

Applicaties, budget en meer

Steeds meer bedrijven leren dat de plaats waar vandaag een applicatie wordt gehost, morgen ergens anders efficiënter kan werken. Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent hybrid cloud aanziet als het ideale IT-model. Een overtuigende 97 procent van alle ondervraagden citeren mobiliteit tussen clouds als essentieel voor applicaties.

Dat betekent niet dat public cloud op zichzelf geen toekomst heeft. 37 procent van de ondervraagden gebruiken vandaag één public cloud-dienst en zijn daar perfect tevreden over. Die tevredenheid klimt iets hoger naar 43 procent wanneer bedrijven meerdere clouds combineren. De hoogste tevredenheid (49 procent) vinden we in bedrijven die hybrid cloud gebruiken.

Het onderzoek bevat verder nog tal van cijfers rond toekomstige cloudplannen, waar bedrijven hun applicaties draaien en hoe budgetten worden gespendeerd. Vul hieronder je gegevens in en lees het volledige onderzoek.

 

[leadform title=’Enterprise Cloud Index’ url=’ https://www.nutanix.com/content/nutanix/en/enterprise-cloud-index/docs/enterprise-cloud-index.pdf’ tags=’Whitepaper-Nutanix-mei-2019′ company=’nutanix’]

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home